Menu
Ajax luidt nieuwe jaar in

Ajax luidt nieuwe jaar in

Ajax luidde zondagmiddag het nieuwe jaar in. Tijdens de drukbezochte nieuwjaarsreceptie stonden de Ajacieden ook met elkaar stil bij het overlijden van clubman Wim Schoevaart en de dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Voorzitter van de bestuursraad Hennie Henrichs riep op tot respect op en rond het voetbalveld.

De nieuwjaarsreceptie kwam snel op gang. Iets na drie uur was de vernieuwde kantine van de Toekomst al goed gevuld met Ajacieden die elkaar het beste wilden wensen voor 2013. De selectie van Ajax 1 ontbrak, want op het moment van de receptie, zaten zij in het vliegtuig richting Rio de Janeiro. Daar belegt het team een trainingskamp van een week.

Clubgrensrechter André Herreveld krijgt het 'kistje van het bestuur', voor vrijwilliger van het jaar. Clubgrensrechter André Herreveld krijgt het 'kistje van het bestuur', voor vrijwilliger van het jaar.

Voorzitter van de bestuursraad Hennie Henrichs hield een indrukwekkende speech, waarin hij ook stil stond bij de mooie momenten van 2012 waarin het kampioenschap opnieuw werd behaald en de Ajax Vrouwen werden geïntroduceerd. Ook memoreerde Henrichs de overleden clubmannen, van wie 1 januari Wim Schoevaart overleed. Met een indrukwekkend moment van stilte werd de archivaris herdacht door alle aanwezigen. Kernwoord in de speech van Henrichs was respect. Ingegeven door de vreselijke gebeurtenis in Almere hamerde de Ajacied op respect en dat geweld met alle middelen moet worden tegen gegaan. Als verwijzing naar respect voor vrijwilligers ging het 'Kistje van het bestuur', door de toenmalige voorzitter John Jaakke in 2007 in het leven geroepen, naar clubgrensrechter André Herreveld. De grensrechter, sinds vier jaar bij Ajax actief, kreeg naast het vermaarde 'kistje', ook per 1 juli 2013 het lidmaatschap van AFC Ajax aangeboden.

Na die eervolle gebeurtenis hervatten de Ajacieden hun gezellige conversaties en genoten ze van oerhollandse hapjes als boerenkool met worst en hutspot met sucadelapjes.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Ook Marleen Molenaar werd met haar Ajax Vrouwen genoemd in de speech van Henrichs. Ook Marleen Molenaar werd met haar Ajax Vrouwen genoemd in de speech van Henrichs.
Ook voor de inwendige mens werd uitstekend gezorgd op de Toekomst. Ook voor de inwendige mens werd uitstekend gezorgd op de Toekomst.

Deze Ajacieden genoten van een heerlijke kop soep. Deze Ajacieden genoten van een heerlijke kop soep.
De vernieuwde kantine was goed gevuld met Ajacieden. De vernieuwde kantine was goed gevuld met Ajacieden.
De recent overleden clubman Wim Schoevaart werd herdacht tijdens een kort moment van stilte. De recent overleden clubman Wim Schoevaart werd herdacht tijdens een kort moment van stilte.
Oud-voorzitter Michael van Praag en Arthur Smolders wensten elkaar het allerbeste. Oud-voorzitter Michael van Praag en Arthur Smolders wensten elkaar het allerbeste.
Mister Ajax Sjaak Swart ontmoette vele bekenden, zoals Ton Pronk (l) en Tscheu-la Ling. Mister Ajax Sjaak Swart ontmoette vele bekenden, zoals Ton Pronk (l) en Tscheu-la Ling.