Menu

Ajax maakt indruk tegen koploper DOVO

Hoewel de uitwedstrijd tegen DOVO voor de zaterdagamateurs van Ajax in 0-0 eindigde, was het een aantrekkelijk duel waarin Ajax het de koploper in de hoofdklasse B meer dan lastig maakte.

DOVO had Ajax in het begin van de competitie met 1-6 verslagen en er was de Amsterdammers alles aan gelegen om revanche te nemen. De thuisploeg kreeg van de ploeg van trainer Bob de Klerk geen moment de kans het eigen spelletje te spelen en hoewel de ploeg meerdere ex-profs in de gelederen telde, zag DOVO geen kans de bakens te verzetten. Ajax stoorde vroeg en gaf achterin eigenlijk geen enkele kans weg.

Alleen in de laatste minuten voor de rust en kort voor het einde had Ajax het even moeilijk, maar eigenlijk kregen de bezoekers zelf nog de beste kansen om de punten mee naar Amsterdam te nemen. Arhur Vinkenoog en Lenny Macnack gingen echter helaas net niet goed genoeg om met de geboden kansen. Die laatste zag zijn lob, na een schitterende dieptepass van Dick Krommenhoek, net langs de verkeerde kant van de paal verdwijnen. En daarmee kreeg Ajax eigenlijk twee punten te weinig en gaf het DOVO er één cadeau.