Menu
Ajax maakt kennis met strijdtoneel

Ajax maakt kennis met strijdtoneel

De selectie van Ajax zette vanavond de eerste stappen in het Stadion Evzena Rosickeho van Slavia Praag. De ploeg van Henk ten Cate trainde bijna anderhalf uur lang en lijkt klaar voor het duel met de Tsjechen.

Gabri is fit voor de belangrijke return tegen Slavia Praag. Gabri is fit voor de belangrijke return tegen Slavia Praag.

De laatste training voorafgaande aan de wedstrijd tegen Slavia Praag was zeker geen ‘spieren-soepel-houden’-sessie. Er werd hard gewerkt en Ten Cate liet zijn stem door het lege stadion galmen als hem iets niet beviel: het mag woensdag niet aan scherpte ontbreken. En omdat het ook niet aan doelpunten mag ontbreken, werkten de aanvallers aan het einde van de training aan hun doelgerichtheid. Klaas Jan Huntelaar, Ismael Urzaiz, Dennis Rommedahl, Luis Suárez en Kennedy hadden tijdens die laatste baloefening maar één opdracht: de bal tussen de palen te krijgen.

Ajax maakte kennis met het Stadion Evzena Rosickeho van Slavia Praag. Tijdens een rondo verschenen onder meer Luis Suárez en keeperstrainer Carlo L'Ami in het midden. Ajax maakte kennis met het Stadion Evzena Rosickeho van Slavia Praag. Tijdens een rondo verschenen onder meer Luis Suárez en keeperstrainer Carlo L'Ami in het midden.

En dat lukte, net als de afgelopen twee competitiewedstrijden, meer dan aardig. Gabri maakte een fitte indruk tijdens de training. De Spanjaard, over wiens gezondheid de afgelopen veel gezegd en geschreven werd, trainde voluit mee en is hersteld van zijn knieblessure. Robbert Schilder is ook klaar voor de wedstrijd. De Amstelvener kan tegen de Tsjechen zijn Europese debuut maken. ,,Het zou mooi zijn”, zei de middenvelder na afloop van de training. ,,Maar het is natuurlijk niet zeker. De afgelopen twee wedstrijden heb ik speeltijd gekregen, maar ik weet niet of dat tegen Slavia ook zo zal zijn. Ik heb nog niets gehoord van de trainer. We zullen zien.”

Schilder, afgelopen seizoen verhuurd aan Heracles Almelo, verkeert in een prima vorm. Afgelopen zondag kwam hij tegen sc Heerenveen in de tweede helft in het veld voor Hedwiges Maduro. Binnen vijf minuten maakte hij met een afstandschot de 3-1. ,,Ik heb niet de beste voorbereiding achter de rug”, blikte hij terug op de afgelopen weken. ,,Ik arriveerde later omdat ik met Jong Oranje meedeed aan het EK en daarna ben ik ook nog geblesseerd geweest. Maar nu ben ik weer fit en gaat het lekker.”

Robbert Schilder kan tegen Slavia zijn Europese debuut voor Ajax maken. Robbert Schilder kan tegen Slavia zijn Europese debuut voor Ajax maken.

Over het stadion, waar zeventienduizend bezoekers inpassen, had Schilder nog geen uitgesproken mening. ,,Vanavond hing er natuurlijk nog niet echt veel sfeer omdat het leeg was. Maar morgen wordt het ongetwijfeld een heksenketel."

Slavia Praag - Ajax wordt woensdag geleid door de Deense arbiter Claus Bo Larsen. Bill René Hansen en Anders Norrestrand staan Bo Larsen in Praag bij als assistent-scheidsrechters.

Hennie Spijkerman bespreekt de laatste details voor de komende strijd met Jaap Stam. Hennie Spijkerman bespreekt de laatste details voor de komende strijd met Jaap Stam.
Henk ten Cate in een onderonsje met Thomas Vermaelen. Henk ten Cate in een onderonsje met Thomas Vermaelen.