Menu
Ajax maakt zich op voor eerste finale

Ajax maakt zich op voor eerste finale

Na twee vrije dagen hebben de spelers van Ajax donderdag de training hervat. Op het trainingsveld naast de Amsterdam ArenA werken de Ajacieden toe naar het eerste deel van de bekerfinale tegen Feyenoord.

Drie dagen voor de derde Klassieker in het seizoen 2009/’10 zijn de spelers zich ervan bewust dat Ajax zondag een belangrijke wedstrijd te wachten staat. Het thuisvoordeel in de dubbele bekerfinale met Feyenoord kan immers een belangrijke rol spelen op jacht naar de achttiende beker in de clubhistorie.

,,Door de dubbele wedstrijd is de bekerfinale nu eigenlijk een soort Europese wedstrijd”, sprak Jan Vertonghen na afloop van de oefensessie voor de camera van Ajax TV. ,,Ik hoop op een uitverkocht stadion. Zowel uit, maar zeker ook thuis."

De Belg is samen met Urby Emanuelson en keeper Maarten Stekelenburg de enige Ajacied die dit seizoen alle 510 bekerminuten (inclusief verlengingen) met Ajax in actie kwam. Siem de Jong, sinds de winterstop bijzonder trefzeker, speelde iets minder dan de helft (214) van alle bekerminuten mee. De middenvelder haakt in op de woorden van Vertonghen. ,,Gezien het Europese karakter is het van belang dat we zondag geen tegengoal krijgen. We moeten thuis de nul houden”, aldus De Jong.

Ajax - Feyenoord begint zondag om 18.00 uur in de Amsterdam ArenA. De return is donderdag 6 mei in De Kuip.

Donderdagavond zijn de beelden van de ochtendtraining en de interviews met Vertonghen en De Jong op Ajax TV te zien

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Koop je kaarten voor de bekerfinale bij een van de verkooppunten van TicketBox bij jou in de buurt.

Kijk hier voor TicketBox-verkooppunten bij jou in de buurt

De Zeeuw probeert Rommedahl iets te letterlijk in bedwang te houden. De Zeeuw probeert Rommedahl iets te letterlijk in bedwang te houden.
Suarez in duel met landgenoot Lodeiro. Gabri zit op de eerste rij. Suarez in duel met landgenoot Lodeiro. Gabri zit op de eerste rij.
Lindgren werkte solo aan zijn herstel. Lindgren werkte solo aan zijn herstel.
Vertonghen hoopt op een uitverkochte ArenA tegen Feyenoord. Vertonghen hoopt op een uitverkochte ArenA tegen Feyenoord.