Menu
Ajax maakt zich op voor lange eindsprint

Ajax maakt zich op voor lange eindsprint

De ochtend na de prachtige 4-1 zege op PSV was het maandag rustig op Sportcomplex de Toekomst. Een aantal wisselspelers trainde buiten, de basis bleef binnen. Vol verwachting wordt toegewerkt naar komend weekend als Ajax’ concurrenten PSV en FC Twente elkaar treffen en Ajax zelf bij RKC op bezoek gaat.

Ajax-keeper Maarten Stekelenburg verwoordde maandagochtend het gevoel van de Ajacieden. Een dag na de cruciale zege op PSV ging het gesprek nadrukkelijk over Ajax’ toegenomen titelkansen. ,,Zowel tegen Sparta als gisteren tegen PSV hebben we duidelijk laten zien dat we met elkaar ergens mee bezig zijn”, sprak de Ajax-goalie langs de rand van het trainingsveld voor de camera van Ajax TV. ,,Daarom mag er komende zondag tegen RKC dan ook geen verschil in beleving zijn met de afgelopen twee duels.”

De sluitpost herinnert zich maar al te goed hoe Ajax in 2007, op bezoek bij RKC, verzuimde om de koppositie over te nemen. Het duel eindigde destijds in 2-2, waarbij de aan RKC verhuurde Jan Vertonghen een van de Waalwijkse treffers maakte. Een dergelijk scenario zal zich volgens de keeper van Oranje niet opnieuw gaan voltrekken. ,,We hebben in vergelijking met drie jaar geleden een stap gemaakt. We kunnen beter 'vanuit de nul' spelen en scoren elke wedstrijd."

Meer Maarten Stekelenburg en beelden van training vanaf maandagavond op Ajax TV.

Tekst en foto's: Ajax.nl

'We hebben laten zien dat we ergens mee bezig zijn' 'We hebben laten zien dat we ergens mee bezig zijn'
Kennedy en Rommedahl tijdens een van de vele loopoefeningen. Kennedy en Rommedahl tijdens een van de vele loopoefeningen.
Oleguer in duel met Rommedahl. Oleguer in duel met Rommedahl.
Lindgren - herstellende van zijn knieblessure - trainde apart van de groep. Lindgren - herstellende van zijn knieblessure - trainde apart van de groep.