Menu

Ajax maakt zich op voor topper

Ajax is dinsdag veilig op Palma de Mallorca aangekomen. Onder zeer aangename temperaturen, het kwik op op het vakantie-eiland wijst zeventien graden aan, trainde de selectie woensdag op het trainingsveld van de plaatselijke Universiteit. Bij aankomst werd de ploeg opgewacht door veel Spaanse pers. De training begon wat later door de aanwezigheid van tientallen journalisten, waaronder negen cameraploegen, op het veld.

De selectie telt geen geblesseerden. Richard Knopper, dinsdag nog onder behandeling voor zijn enkelblessure, was weer gewoon van de partij. Christian Chivu trainde in Spanje apart als gevolg van een lichte liesblessure. Naar verwachting zal hij donderdag gewoon kunnen spelen.

Na de nederlaag in eigen huis, twee weken geleden, wordt Ajax niet als favoriet bestempeld om de volgende ronde te behalen. De ploeg is echter niet van plan zich donderdagavond gek te laten maken om hals over kop de 1-0 achterstand weg te werken.

'Het zal moeilijk worden, dat weten we,' aldus Jan Wouters. 'Het belangrijkste is dat we niet meteen in de counter lopen. Natuurlijk zullen we moeten aanvallen, maar niet vanaf het begin. Zolang we de nul houden, blijven we in leven.'

De Ajax-trainer zal het in ieder geval moeten doen zonder Richard Witschge. De vormgever bleef in Amsterdam achter met een onwillige maagspier. Tot aan de winterstop komt Witschge zeker niet meer in aktie. Hij mist daardoor ook het duel tegen PSV, op 15 december.

De aftrap is donderdagavond kwart voor tien. Woensdagavond wordt eerst nog kennis gemaakt met Stadion Son Moix, de thuishaven van Real Mallorca. Op de dag van de wedstrijd traint Ajax, dat in Spanje wordt gesteund door 588 meegereisde fans, 's ochtends nog éénmaal.