Menu

Ajax maakt zich op voor Valencia

Nog anderhalve dag en dan staat Ajax aan de aftrap van de laatste thuiswedstrijd in de tweede ronde van de Champions League. Maandagochtend trainde de selectie op het veld naast de Arena.

De training was niet in de Arena zelf. In de voorbereiding op het duel met Arsenal kon dat wel, omdat de Londense formatie af zag van een stadiontraining. Valencia licht de optie om binnen te trainen wél en in samenspraak met de grascommissie besloot men het bij die training te houden, om het veld niet al te zwaar te belasten.

Al in het begin van de training kregen tien spelers een geel hesje uitgereikt. Aan de hand van die verdeling lijkt het er op dat Koeman tegen Valencia met de volgende veldspelers wil starten: Trabelsi, Pasanen, Chivu en O'Brien in de defensie, Galásek, Pienaar, Van der Vaart en Maxwell op het middenveld, en voorin Van der Meyde - die uiteraard wél mag spelen in de Champions League - en Zlatan. Maar halverwege de training mocht Van der Meyde zijn hesje overhandigen aan Nigel de Jong.

Daarmee gaf de trainer aan dat hij ook met een versterkt middenveld zou kunnen spelen. Dan kiest hij dus een beetje voor de elf van zaterdag tegen Zwolle, maar dan met Maxwell in plaats van Sneijder.

Hoe de opstelling precies is, wordt dinsdagavond vlak voor de aftrap pas duidelijk. Deze training werd vooral besteed aan het strak inpassen, positiespel en de spelhervattingen als corners en vrije trappen.

Voor John O'Brien was het zijn eerste voorbereiding op een wedstrijd in de tweede ronde. Hij zal naar alle waarschijnlijk de linkerkant van de defensie voor zijn rekening nemen. O'Brien speelde dit seizoen al wel op het hoogste Europese platform, maar het bleef bij de thuiswedstrijd tegen Olympique Lyon, die overigens door Ajax met 2-1 werd gewonnen.