Menu
'Ajax mag blij zijn met loting'

'Ajax mag blij zijn met loting'

De wegen van Ajax en André Bergdølmo blijven elkaar om de paar jaar kruizen. De Noorse oud-verdediger is de enige die bij zowel Ajax als Rosenborg BK speelde. De ideale man dus om na de loting van vrijdag te vragen naar de komende Europese ontmoeting tussen zijn vorige clubs.

Wat vind jij van de loting?
,,Voor mij is het de perfecte loting natuurlijk. Omdat ik voor beide clubs heb gespeeld."

Bij Ajax vindt men het de zwaarst mogelijke loting. Ben je het daarmee eens?
,,Ik denk dat Ajax tevreden mag zijn met deze loting. Rosenborg is op dit moment geen topniveau zoals in de late jaren 90, begin jaren 2000."

Wat kan je over Rosenborg vertellen?
,,Ze proberen nu zo te spelen zoals ze deden onder Nils Arne Eggen. In een 4-3-3-systeem en proberen heel snel in de aanval te gaan. Al zullen ze in een uitwedstrijd waarschijnlijk proberen wat defensiever te spelen en te hopen op een counter."

Op de tribune bij Molde met Van der Sar in 2015.
Op de tribune bij Molde met Van der Sar in 2015.

Heb je recent nog een wedstrijd van Rosenborg gezien?
,,Ja ik heb de tweede wedstrijd tegen Celtic gezien. Het was een wedstrijd van twee angstige ploegen, zonder grote kansen. Ik vond het teleurstellend dat Rosenborg niet voor de winst ging. Maar ik zeg het nog maar eens: ze missen kwaliteit. Maar aan de andere kant heeft Ajax niet zulke goede resultaten tegen Noorse ploegen. Dus alles is mogelijk. Zelfs al heeft Ajax een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en Rosenborg van 28, het verschil in kwaliteit tussen de spelers is groot. In het voordeel van Ajax."

Wat doe je zelf momenteel?
,,Op dit moment zoek ik een club om te coachen, maar de markt is klein. Mijn zaakwaarnemers kijken rond in verschillende landen. Ik hoop op een nieuw avontuur in het buitenland. Nu als coach."

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Privé-archief André Bergdølmo (kopfoto)/Ajax.nl/Louis van de Vuurst (onderste)