Menu

Ajax Magazine nummer 6 morgen in de winkel

Het nieuwe nummer van Ajax Magazine ligt vanaf vrijdag 19 maart 2003 in de winkel. Daarin ondermeer een uitgebreid interview met Wesley Sneijder en verhalen met Daniël de Ridder en Ryan Babel.

Een korte inhoudsopgave van Ajax Magazine nummer zes:


Superieur groentje houdt hoofd koel
Op 19-jarige leeftijd maakte Wesley Sneijder zich onsterfelijk door in hoogsteigen persoon Oranje naar het EK van Portugal te loodsen. Met een onwaarschijnlijk mooi doelpunt en drie assists bezorgde hij naast zijn directe collega’s tallozen een reden om alsnog naar de zomer uit te kijken. Het was of hij altijd zo belangrijk geweest was. Maar dat beeld klopt allerminst.

De ontdekking van de hemel
Terwijl zijn leeftijdgenoten een voor een doorbraken, leek hij op dood spoor te zitten. Rafael, Wesley, Johnny, Nigel en Maarten melden zich aan als jongste godenzonen, en Daniël de Ridder werd bijna te oud voor Jong Ajax. Had hij een levensgrote vergissing begaan door de Ajax-opleiding te willen combineren met het Vossius Gymnasium?

Ryan Babel
Een opvallende debutant in deze voetbaljaargang was de net zeventienjarige Ryan Babel. Amper twee weken speelde hij bij Jong Ajax toen hij door Ronald Koeman gevraagd werd om het spitsenprobleem van het eerste elftal op te lossen.

Kijkje in de keuken van Yakubu (met recept!)
Exotische Ajacieden schotelen Ajax Magazine hun inheemse gerechten voor. Om te beginnen: Ghanese kip.

De week van Johnny Heitinga

Danny Blind tevreden over progressie A1

Tom van ’t Hek
Tom van ’t Hek is een duizendpoot. Hij is oud-hockeyinternational, oud-bondscoach bij de vrouwen, huisarts, directeur en radiopresentator. Zo enthousiast als hij over zijn werk praat, zo enthousiast doet hij dat ook over voetbal. ‘Ik zou niet slecht scoren in een voetbalquiz,’ weet de presentator van Langs de lijn.

Zaterdag 1
Fotografe Wanda Tuerlinckx volgde de mannen van Bob de Klerk tijdens een competitiewedstrijd tot in de kleedkamer.

Katern+
VERJAARDAGSWEDSTRIJDEN
‘Wat doe jij met je verjaardag?’ Eén keer per jaar worden we allemaal met deze vraag geconfronteerd. De afgelopen 104 jaar waren de bezigheden van de Amsterdammers op 18 maart wisselend. In dit katern richten we ons op het meest voorspelbare dat Ajax op zijn verjaardag heeft gedaan: een balletje trappen.

Voetballettrie: zorgeloze pechvogel Rob de Wit

Onvoltooid verleden: Tarik Oulida

Ajax in beeld: uitdelen en incasseren

Eentje!
Het enige doelpunt van Werner Schaaphok was goed voor langdu-rig applaus op de tribunes, aparte stukken en foto’s in de kranten en kippenvel op het veld bij de maker. En er is meer bijzonder aan Schaaphoks leven, zoals zijn twee ont-voer-ingen en twee ‘nationaliteiten’.

Historische grond
Er zijn van die stadions waar je niet alles kunt hebben, schoonheid én comfort bijvoorbeeld. De estheet is dan verrukt, terwijl koning klant moppert. Het Stadio Friuli van Udinese is zo’n complex. Ajax verkeer-de eind 1997 ook hevig in dubio in Udine, maar kwam met de schrik vrij.

EN VERDER
De aftrap
Van Ajax van Eijden
Vos preekt de passie
Ajax van dag tot dag
7 x Ajax 1
Jong Ajax
Bericht uit USA
Verbeelding
Museumstukken
Ajax compleet
Fanshopping
Partners, sponsors & suppliers
Column Theodor Holman
Film
De heren media
Column Jeroen van den Berg
Adressen