Menu
Ajax met andere accenten tegen favoriet Juventus

Ajax met andere accenten tegen favoriet Juventus

De besloten training van dinsdagochtend gaf al aan dat Ronald Koeman voor het UEFA Champions-Leagueduel tegen Juventus iets anders van plan is dan zijn spelers gewend zijn. ,,Daar draai ik niet omheen", gaf de trainer volmondig toe. ,,Ik ga veranderen, maar de namen op het wedstrijdformulier zullen overwegend dezelfde zijn."

,,Soms, als ik dat nodig acht, is de training besloten”, verduidelijkte Koeman op de persconferentie voorafgaande aan het duel Ajax - Juventus. ,,Dan heb ik de tijd en de rust om iets te veranderen. Ik draai er niet omheen dat het gebeurt. We zullen ons richten op de tegenstander, maar dat is niet nieuw. We hebben ons vorig jaar ook in sommige wedstrijden aangepast en in die lijn moet je denken.”

Misschien moet de trainer echter uit nood wel meer veranderen dan hem lief is. Mauro Rosales is namelijk geblesseerd. ,,Hij heeft een verrekking in zijn lies”, aldus Koeman. ,,Het is hoogst twijfelachtig of hij kan spelen. Morgenochtend doen we de laatste test. Het is een streep door de rekening als hij niet speelt. Rosales heeft een meerwaarde. Zeker in dit elftal dat al een aantal problemen kent. We missen Tomás Galásek al en een speler over wie de afgelopen week al veelvuldig is gesproken Door het vertrek van Zlatan missen we een kwalitatief goede jonge spits. Maar we zijn eraan gewend geraakt en ook dit zullen we overleven."

Koeman herhaalde dinsdag dat voor een trainer de voorbereiding op de wedstrijd tegen Juventus gemakkelijker is dan die tegen bijvoorbeeld ADO. ,,De spelers zijn erop gericht om het met elkaar goed te doen tegen Juventus. Door alle ontwikkelingen van de laatste tijd verwacht men nu minder van dit team dan vorig jaar. Dat kan positief uitpakken, want dit is wel een elftal dat ineens fanatsisch kan voetballen, dat hebben we zondag het eerste halfuur ook gezien. Maar we zullen wel tot grote hoogte moeten stijgen voor een goed resultaat. Vooraf vind ik een gelijkspel geen slecht resultaat, want ik denk dat Juventus een team heeft dat de Champions League kan winnen. Maar wij hebben ook kansen om verder te komen. Dit is de eerste wedstrijd pas. Juventus heeft meer ervaring en slimheid dan wij en ik ben benieuwd hoe wij dat gaan invullen."

De trainer ziet zijn oude pupil Zlatan Ibrahimovic weer terug. ,,Ik denk overigens niet dat Zlatan zal starten, maar dat Juventus met Trezequet en Del Piero speelt. Mocht dat niet zo zijn, dan zijn we daar ook op ingesteld. Ik hoop wel dat de supporters Zlatan op een normale manier zullen onthalen."