Menu

Ajax met moeite langs Odin '59

De zaterdagamateurs van Ajax hebben het traditioneel lastig tegen Odin. Vorig seizoen verloor Ajax ook al twee maal, en ook nu speelden de Amsterdammers moeizaam. Toch won Ajax deze keer wel: 2-1.

Ajax kwam na een half uur op voorsprong. Glen Macnak kwam over links goed door, speelde in de buurt van de cornervlag twee tegenstanders uit en liet een voorzet los die door alle Odin-spelers werd gemist. Maar niet door Jamal Ahaddouch, die de bal hard in de touwen joeg. Ajax leidde halverwege dan ook met 1-0.

In de tweede helft domineerde Ajax, al bleven de uitvallen van Odin gevaarlijk. Bijna kwamen de Heemskerkers langszij, toen hun spits onverwacht vrij baan kreeg na een van richting veranderd schot. Keeper Raymond Homoet was echter attent en voorkwam erger door goed zijn doel uit te komen. Even later stond Homoet zelf aan de basis van de 2-0. Hij gaf de bal snel mee aan zijn verdedigers, die de in de diepte sprintende Jamal Akachar vonden. Akachar schoot fraai de bal onder de doelman door voor de 2-0.

Met het idee dat de wedstrijd al beslist was werd Ajax steeds slordiger. Odin zette aan voor een slotoffensief. Tien minuten voor tijd scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer: 2-1. Aziz Ouaouirst kreeg nog een grote kans om het duel namens Ajax in het slot te gooien, maar hij struikelde alleen voor het doel. Ajax bleef wel overeind, al kon de ploeg niet overtuigen.