Menu

Ajax met tien man naar ruime nederlaag

Er gebeurde van alles in de thuiswedstrijd van de zaterdagamateurs van Ajax tegen DOVO. De scheidsrechter gaf een assist, Ajax raakte een speler kwijt met een rode kaart en DOVO profiteerde van de chaos: 1-6.

In een gelijkopgaande eerste helft opende DOVO de score na een curieus moment. De scheidsrechter stond bij de tweede paal achter de doellijn toen de bezoekers een vrije trap namen. De bal leek achter te gaan, maar kwam via de voet van de leidsman terug het veld in. De DOVO-speler die zich voor het doel bevond, kon eenvoudig binnentikken. Beide ploegen gingen er echter vanuit dat er een doeltrap zou worden toegekend; de bal was immers achter geweest. Maar na een lange denkpauze keurde de scheidsrechter het doelpunt goed, daarmee zichzelf een assist bezorgend en de Ajacieden een hoop frustratie.

De bezoekers, met in de gelederen voormalig Ajax-amateur Jermain Holwijn en een groot aantal vroegere betaald-voetbalspelers, profiteerden vroeg in de tweede helft van balverlies aan Ajax-kant. Via een scherp uitgevoerde counter kwamen de Veenendalers op 0-2.

De thuisploeg kwam vervolgens terug in de wedstrijd. Michel Pirovano veranderde een schot van zijn teamgenoot Marc Geestman zodanig van richting dat de bal achter de DOVO-keeper plofte: 1-2.

De gifbeker was echter nog niet leeg voor de Ajacieden. Roy Collé werd ten onrechte voor de tweede maal de gele kaart getoond en DOVO maakte snel daarna de 1-3. In de resterende tijd vergat Ajax met tien man in de organisatie te blijven spelen, en DOVO benutte de ontstane ruimte goed. Het als laatste geklasseerde Ajax moest nog drie tegentreffers incasseren: 1-6.