Menu
Ajax met twee teams tegen Dresden

Ajax met twee teams tegen Dresden

Ajax zal zaterdag met twee verschillende teams aantreden tegen Dynamo Dresden. Frank de Boer laat beide elftallen een helft spelen. Daardoor zullen slechts drie spelers niet in actie komen. Ajax vliegt zaterdagochtend vanuit het trainingskamp in Oostenrijk naar Duitsland. Dynamo Dresden - Ajax begint om 16:00 uur in het Glücksgas Stadion.

Dynamo Dresden viert dit jaar zijn zestigjarig bestaan. In al die jaren troffen Ajax en de Duitse club elkaar één keer eerder in Europees verband. In het seizoen 1971-1972 in de eerste ronde van de Europa Cup I. Het duel in Amsterdam eindigde destijds in een 2-0 zege voor Ajax. De return in Dresden eindigde in 0-0, waarna titelverdediger Ajax later dat seizoen de Europese titel prolongeerde.

De wedstrijd tegen de club uit de Tweede Bundesliga is het tweede duel van de voorbereiding. Afgelopen weekend won Ajax de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met 1-4 van SDC Putten. Frank de Boer over Dresden: ,,Na deze trainingsweek in Oostenrijk zijn we alweer een stuk verder dan vorige week. Bovendien zijn de internationals er weer bij. Ik wil dat we allebei de helften het maximale eruit halen en zo snel mogelijk druk zetten. We moeten gewoon ons eigen Ajax-spelletje spelen zodat we de tegenstander onze wil kunnen opleggen.”

Na de wedstrijd in het Glücksgas Stadion vliegt Ajax weer terug naar Innsbruck voor het vervolg van het trainingskamp. Ajax blijft nog tot dinsdag in Oostenrijk.

De oefenwedstrijd Dynamo Dresden - Ajax is LIVE te volgen via Ajax Exclusive, FOX Sports Eredivisie en Twitter @AFCAjax.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst