Menu
Ajax met volle kracht vooruit

Ajax met volle kracht vooruit

Nog twee trainingen restte Frank de Boer donderdagochtend om zijn groep klaar te stomen voor de Eredivisie-ontmoeting met Excelsior aanstaande zaterdag. Snel daarna, woensdag, staat bovendien Real Madrid in de Amsterdam ArenA tegenover Ajax.

De internationals die woendag van een extra vrije dag genoten, Jan Vertonghen, Toby Alderweireld, Vurnon Anita, Gregory van der Wiel en Christian Eriksen, waren teruggekeerd op het veld. Al bleef dat bij de geblesseerde Van der Wiel tot een minimum beperkt. Hij ging snel weer naar binnen. Frank de Boer had Ricardo van Rhijn, Dico Koppers, Mats Rits en Ruben Ligeon bij de groep gehaald dan wel gehouden.

Ebecilio meldde zich met liesklachten bij zijn collega-linksbuiten Boerrigter en fysio Kortekaas. Ebecilio meldde zich met liesklachten bij zijn collega-linksbuiten Boerrigter en fysio Kortekaas.

Op het achterste gedeelte van het veld trainden de fysiotherapeuten Jos Kortekaas en Frank van Deursen met de geblesseerden die buiten mogen trainen. Van Deursen nam Dmitry Bulykin (kuit) onder handen; Kortekaas werkte met Derk Boerrigter (rug) en Lorenzo Ebecilio (lies) aan hun herstel. Later kwam Siem de Jong nog sjouwend met een zak ballen het veld op met fysiotherapeut Pim van Dord om zijn fysiek weer op orde te krijgen.

De Boer zelf zat zijn speler kort op de huid. Ging iets verkeerd, dan kwam diegene er niet mee weg, maar moest het opnieuw doen tot de trainer wel tevreden was. De strenge benadering sorteerde effect. De meeste passes kwamen goed aan en de verdedigers van dienst, dat kon ook een aanvaller zijn, stonden na een aanwijzing van de oefenmeester opeens zoveel beter dan het voor de anderen vele moeilijker was om tot scoren te komen. Zoals altijd werd ook nu weer duidelijk dat het in de topsport om details gaat.

Tot slot van de training mikte Toby Alderweireld, ook opgefrist na twee vrije dagen, tot drie keer toe de bal vanaf de middenlijn het doel in.

Tekst en foto’s: Ajax.nl

Ricardo van Rhijn maakte de training bij Ajax 1 mee. Ricardo van Rhijn maakte de training bij Ajax 1 mee.
Siem de Jong meldde zich later op het veld met fysiotherapeut Pim van Dord. Siem de Jong meldde zich later op het veld met fysiotherapeut Pim van Dord.
Met precissie mikt Alderweireld van grote afstand drie ballen feilloos in het doel. Met precissie mikt Alderweireld van grote afstand drie ballen feilloos in het doel.
Max, te gast bij de training, en de trainer hebben een gemeenschappelijke deler: De Zouaven. Max, te gast bij de training, en de trainer hebben een gemeenschappelijke deler: De Zouaven.