Menu

Ajax met voltallige kampioensselectie in Olympisch Stadion

Ajax zal donderdag 9 mei met de voltallige kampioensselectie aanwezig zijn in het Olympisch Stadion bij de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer. De zeer populaire ABN AMRO AJAX Voetbal Toer beleeft op Hemelvaartsdag zijn grootse finale. De aanvangstijd is 13.00 uur, de toegang is gratis.

De ABN AMRO AJAX Voetbal Toer mocht zich de voorbije weken verheugen in massale belangstelling. Niet alleen de spelers en de leden van de technische staf van Ajax 1 bleken in den lande grote publiekstrekkers, ook Jan Olde Riekerink en zijn spelers van Jong Ajax (landskampioen en vele malen stuntend in de strijd om de Amstel Cup) trokken duizenden naar de Toer.

Het Olympisch Stadion zal op 9 mei door Ajax, ABN AMRO en adidas volledig worden omgetoverd tot een paradijs voor de voetballiefhebber met onder meer een Ajax-dorp, een voetbalpark en een clinic onder leiding van Ajax-keeper Fred Grim. In het voetbaldorp staan verschillende opblaasbare voetbalspelen. Zelfs een mini-ArenA, een supergrote Europa Cup en een levend tafelvoetbalspel ontbreken niet.

In het adidas Predator Park kan de bezoeker kennismaken met de nieuwste uitvindingen op voetbalgebied. In levensechte spelsituaties kunnen deelnemers de schoenen van Cristian Chivu en de keepershandschoenen van Edwin van der Sar uitproberen, waarbij ze hun eigen vaardigheid op de proef stellen. Bovendien wordt er tijdens de dag gevoetbald met de adidas Fevernova, de officiële wedstrijdbal van het WK 2002 in Japan en Korea. Al deze spelonderdelen zijn voor iedereen toegankelijk.

De finale van de clinics zal eveneens zijn beslag krijgen in het Olympisch Stadion. Tijdens de voorrondes kwalificeerde zich telkens één deelnemer per groep. De deelnemers aan de clinic werden geselecteerd door de verenigingen waar de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer werden georganiseerd: AFC uit Amsterdam, CVV Oranje Nassau Uit Almelo, UDI ?19 uit Uden, VV Berkum uit Zwolle en DVC ?26 uit Didam.

Meer informatie over de ABN AMRO AJAX Voetbal Toer is ook te vinden op www.abnamro.nl en www.adidas.nl .