Menu

Ajax met winst de winterstop in

In een regenachtig Rotterdam versloeg Ajax Excelsior met 2-0. Bij rust was het 1-0 voor Ajax door Zlatan. Door de regenval was het veld slecht bespeelbaar en dat maakte mooi voetbal onmogelijk. Excelsior kwam af en toe gevaarlijk dicht bij het doel van Didulica, maar Ajax had het meeste balbezit. De Amsterdammers deden er echter te weinig mee. Boukhari had in de laatste minuut voor rust het duel al kunnen beslissen, omdat Excelsior na een rode kaart voor Buis met tien man verder moest. Boukhari slaagde er niet in Ajax op een comfortable voorsprong te zetten. Na rust was het verdediger Petri Pasanen die het duel in Ajax´ voordeel besliste. Uit een corner kopte de Fin raak. Hier volgen de hoogtepunten van het duel.

In de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop, kampte Koeman met een groot aantal geblesseerden. Daarom nam hij Seedorf, die al een ruime week traint met de A-selectie, mee en voegde hij Wesley Sneijder toe aan de achttien.

Wegens een blessure van Maarten Stekelenburg, begon Joey Didulica tegen Excelsior in het doel. Bogdan Lobont nam na een lange blessureperiode plaats op de bank. Omdat Van Damme ook geblesseerd is, begon Maxwell als linksback en stond Richard Witschge links op het middenveld. Zlatan begon in de spits, bijgestaan door Van der Meyde en Boukhari op de flanken.


91. Koopman fluit af, Ajax wint de laatste wedstrijd voor de winterstop met 2-0
90. Pienaar heeft kramp en moet even rekken.
89. Kleine solo van Van der Meyde op rechts, de bal gaat weer naast.
87. Van der Meyde schiet van ver en uit een moeilijke hoek, de bal gaat naast.
84. Pienaar gaat het strafschopgebied in na een mooie beweging. Hij leek gehaakt te worden, maar niemand zag er een overtreding in.
75. Pienaar schiet van de rand zestien aan de linkerkant. Malkowski kan de bal net stoppen.
72. Mido komt in het veld voor Zlatan.
69. Stefano Seedorf komt in het veld voor Witschge.
68. Witschge geeft een lange pass op Zlatan, die links buiten het strafschopgebied de bal in een keer op zijn schoen neemt. De keeper van Excelsior kan de bal nog net stoppen.
66. Pienaar breekt door op rechts, er wordt een overtreding op hem gemaakt. Koopman past de voordeelregel toe en Pienaar gaat door. Hij slaagt er niet in een medespeler te vinden, zijn voorzet mislukt.
66. Actie van Van der Meyde op rechts, hij zet voor op Zlatan, die achter zijn standbeen langs probeert te scoren. Het lukt hem niet.
64. Zlatan krijgt de bal in het strafschopgebied, maar vindt geen ruimte om te schieten.
63 Schot van Koswal wordt gestopt door Didulica.
62. Wamberto vervangt Boukhari.
59. Witschge probeert een lobje net buiten het strafschopgebied. De bal gaat net naast.
57. Een afgeslagen aanval van Excelsior komt terecht bij Zlatan. De spits geeft af op Van der Meyde, maar die staat buitenspel.
55. Andy van der Meyde dolt Swerts op links, krijgt een vrije trap me. Deze wordt in het midden genomen en belandt bij Galásek die hard op doel schiet. Malkowski maakt er een corner van.
53. Zlatan probeert Van der Meyde de diepte in te sturen, maar de pass is te hard.
51. GOAL AJAX!! Petri Pasanen kopt uit de derde corner, op links genomen door Van der Meyde, raak.
51. Ajax krijgt drie opeenvolgende corners.
46. Mounir El Hamdaoui is in het veld gekomen voor Cecilio Lopes
46. Boukhari en Van der Meyde hebben van kant gewisseld.
46. Koopman fluit voor de rust.
45. Nigel de Jong passeert zijn tegenstander over rechts. De Jong schiet op doel, de keeper stopt. De afgeslagen bal komt voor de voeten van Boukhari, die voor open doel mist.
45. Ajax krijgt op 25 meter een vrije trap. Witschge legt hem breed op Galásek die hard inschiet. De Poolse keeper van Excelsior stopt, Maxwell brengt de bal terug in het strafschopgebied, maar Zlatan komt er net niet aan.
44. GELE KAART Lopes van Excelsior speelt Bergdolmo door zijn benen. Maxwell verdedigt en speelt de bal, maar de scheidsrechter zag een overtreding en geeft de Braziliaan een gele kaart. De vrije trap gaat hoog over.
42. Boukhari geeft een steelpassje op Zlatan. Zijn inzet is te zacht.
38. RODE KAART Danny Buys van Exselsior krijgt een rode kaart wegens een aanval van achteren op Boukhari.
27. De Jong geeft de bal aan Van der Meyde op rechts, die geeft een lage voorzet. Zlatan kan de bal net niet binnenglijden. Het spel gaat verder, Zlatan blijft liggen. Koopman heeft het eerst niet door, maar legt het spel stil toch stil na een vrije trap voor Excelsior. Zlatan wordt verzorgd en kan verder spelen. De vrije trap van Excelsior komt in het strafschopgebied, De Haan mist een goede kans.
26. Boukhari stuurt Maxwell weg aan de linkerkant, die krijgt de bal in tweede instantie voor. De bal is te moeilijk voor Zlatan om hem in het doel te krijgen.
22. Boukhari versiert een corner voor Ajax. Witschge neemt hem, Boukhari krijgt er zijn hoofd net niet tegenaan.
22. Maxwell blijft aangeslagen liggen na een duel. De grasmat is de oorzaak.
16. Excelsior breekt door de verdediging van Ajax. Doordat het veld en de bal glad zijn, mist Pinas en is het gevaar geweken.
14. Van der Meyde geeft een voorzet op rechts op Zlatan. De Zweed schiet van afstand. Malkowski stopt. De bal komt voor de voeten van Boukhari, die van dichtbij mist.
12. Maxwell komt mee naar voren krijgt een corner. Deze levert niets op.
2. GOAL AJAX. Zlatan scoort na iets meer dan een minuut
1. Excelsior trapt af