Menu
Ajax met zestien man naar Curaçao

Ajax met zestien man naar Curaçao

Ajax reist dinsdag met zestien spelers af naar Curaçao waar het aan de Chippie Polar Cup deelneemt. Daarmee sluit Ajax het seizoen 2009 - 2010 af.

De internationals met verplichtingen ontbreken tijdens deze reis. Martin Jol: ,,Het was een hele klus om een selectie op de been te krijgen doordat veel spelers van ons momenteel met hun nationale ploeg op trainingskamp zijn. Het is leuk en goed voor Ajax dat we daarmee in de internationale top-5 staan. Dat maakt het WK voor Ajax-supporters extra leuk om te volgen, maar dat heeft natuurlijk wel consequenties voor de groep met wie we nog even doortrainen en die morgen (dinsdag, red.) naar Curaçao vertrekt. Gelukkig blijven we op sterkte omdat jongens als Alderweireld, Emanuelson, Vermeer, Oleguer en Ogararu meegaan.’’

De selectie zal worden aangevuld met enkele talenten. ,,Ik neem een aantal spelers mee uit Jong Ajax. Voor deze jonge jongens wordt het een leerzame trip omdat ze nu meetrainen en meespelen met de spelers uit het eerste elftal. Ik weet zeker dat we een sterk en representatief elftal op de been brengen tijdens de wedstrijden die we gaan spelen."

De afgelopen periode aan Willem II verhuurde spelers Mitchell Donald en Jan-Arie van der Heijden maken ook onderdeel uit van de selectie van Ajax. Bryan Roy, volgend seizoen samen met Albert van der Dussen trainer van Jong Ajax, zal vanwege de aanwezigheid van de talenten (alleen voor deze trip) als extra lid aan de technische staf worden toegevoegd.

Ajax verblijft van 18 tot en met 25 mei in Curaçao. Het team van Martin Jol speelt daar twee duels. Op 21 mei speelt Ajax om 21.00 uur lokale tijd tegen Huventut Fortuna. Twee dagen later, op 23 mei, treft Ajax op de finaledag de winnaar van NEC - Dutch Caribbean Stars. De Ajacieden spelen, afhankelijk van het resultaat van de wedstrijd tegen Huventut Fortuna, om de derde/vierde plaats (19.00 uur) of de toernooiwinst (21.00 uur).

De volledige selectie ziet er als volgt uit:

Kenneth Vermeer
Jeroen Verhoeven
Urby Emanuelson
Aras Özbiliz
Roly Bonevacia
Marvin Zeegelaar
Tom Overtoom
Christian Supusepa
Danilo
Oleguer
Mitchell Donald
Jan-Arie van der Heijden
George Ogararu
Nathaniel Will
Timothy van der Meulen
Toby Alderweireld

Foto en tekst: Ajax.nl