Menu

Ajax met zeventien man naar Roosendaal

Ronald Koeman heeft voor de wedstrijd van zaterdagavond tegen RBC zeventien fitte spelers tot zijn beschikking. Met die groep zal hij naar Roosendaal afreizen. Ook Hatem Trabelsi maakt deel uit van de selectie.

Hatem Trabelsi, die net als Steven Pienaar eigenlijk tot zondag vrijaf had gekregen, gaf zelf bij Ronald Koeman aan dat hij fit is. ,,Hij wilde trainen", aldus de trainer vrijdagmiddag op de persbijeenkomst. ,,Dat kwam goed uit, want zo veel spelers hebben wij niet. Bij de Tunesische bond heeft hij zich laten behandelen, waardoor het er goed uit ziet. Daarom heb ik hem opgenomen in de groep die meegaat naar RBC."

In die groep ontbreken Anthony Obodai, Yakubu, Tomás Galásek, Sander Boschker, John O'Brien, Pienaar en Jari Litmanen. ,,Met zeventien spelers kun je weg gaan", vindt Koeman. ,,Of we nou zeventien of achttien spelers hebben, maakt niet zo veel uit. Er zijn genoeg wisselmogelijkheden."

De wedstrijd tegen RBC wordt niet als opwarmertje gebruikt voor het duel van woensdag tegen Grazer AK. ,,Beide wedstrijden zijn heel belangrijk. Daarom ga ik het duel tegen RBC niet gebruiken voor Grazer AK. Dit duel staat op zichzelf. Wij zijn momenteel niet zo goed dat we zaterdag op tachtig procent kunnen werken naar woensdag toe. Pas vanaf maandag staat alles in het teken van Champions League."

Dan hoopt Koeman ook weer te beschikken over Galásek en Yakubu. Jari Litmanen haalt het duel tegen Graz volgens de trainer niet. ,,Dan had hij al richting groep moeten werken, maar daar is nog geen sprake van. Galásek zal alleen spelen als hij honderd procent fit is. We moeten niet te vroeg, te veel risico nemen. Want hoewel Galásek een belangrijke speler is: wat niet kan, kan niet."

Dat geldt ook voor Zlatan Ibrahimovic, die op de training van vrijdag aangaf aan Koeman dat hij toch nog wat hinder ondervindt van zijn lies. Daarom is een herhaling van de manier van spelen van vorige week tegen Vitesse - Sonck en Ibrahimovic voorin - nog niet zeker. ,,Dan moet Zlatan honderd procent fit zijn", aldus Koeman.

Zijn andere spits zag Koeman afgelopen woensdag scoren tegen Nederland. ,,Hij heeft zijn plicht gedaan en gescoord. Ik hoop dat hem dat een ruggensteuntje geeft. Dat het de aanpassing die hij hier moet doen, versnelt."

Het duel tegen RBC in Roosendaal begint om 19.30 uur.