Menu
'Ajax moeilijkere tegenstander dan Lille'

'Ajax moeilijkere tegenstander dan Lille'

Na de fraaie zege van Ajax op Anderlecht (2-0) en daarmee het derde Europese clean sheet op rij, reist Ajax zondag af naar Eindhoven voor de nationale topper tegen koploper PSV. ,,Het is bijblijven of afhaken", weet de oefenmeester.

PSV heeft in eigen huis wisselende resultaten geboekt. Zo was er een gelijkspel tegen FC Groningen en waren er nederlagen tegen FC Twente en ADO Den Haag. Maar ook haalde de ploeg van trainer Fred Rutten de dubbele cijfers. PSV versloeg Feyenoord immers met 10-0. Afgelopen donderdag versloeg PSV Lille in de UEFA Europa League met 3-1 en gaat, samen met Ajax en FC Twente, door naar de achtste finales van het UEFA Europa League-toernooi. ,,Voor de competitie is het belangrijk dat alle kampioenskandidaten, op FC Groningen na, zware Europese wedstrijden hebben. Of PSV verder is dan wij weet ik niet. Ik vond PSV tegen Lille gedeeltes van de wedstrijd goed, dominant en ze creëerden zelf ook kansen. Ze hebben Lille bij de strot gepakt. Maar wij zijn in goede doen een moeilijkere tegenstander dan Lille."

De Boer verwacht dat hij zondag 'gewoon' kan beschikken over zijn aanvoerder Maarten Stekelenburg en Eyong Enoh die beiden donderdagavond met blessures uitvielen. ,,Enoh heeft een groot gedeelte van de training meegedaan; we hebben hem alleen wel uit de duels gehouden. Hij kreeg gisteren tot twee keer toe een harde tik tegen zijn bovenarm. Maarten Stekelenburg trainde binnen, maar ook met hem gaat het goed."

Goed is ook het gevoel bij de Ajacieden na de eenvoudige overwinning op Anderlecht. ,,Dat geeft een positief gevoel", beaamde De Boer. ,,Vooral het feit dat we 90 minuten controleerden en weinig weggaven. Dat moeten we nu zien vast te houden. Voorheen hadden we periodes in een wedstrijd waarin we veel minder dominant waren."

Tegen PSV moet het worden doorgezet. ,,Zondag is het bijblijven of afhaken. We moeten winnen om aan te haken. We krijgen nu allemaal heel lastige tegenstanders, we hebben PSV, de halve finale van de beker, AZ, Spartak Moskou. Dan kan je zien waar je staat."

Dat geldt ook voor de spelers. Er worden zondag mooie duels verwacht, onder andere tussen Gregory van der Wiel en Balazs Dzsudzsák. ,,Ze zijn allebei international, ze doen het allebei goed. Ik denk dat het een mooie test is voor Gregory", aldus De Boer die ook geniet van zijn vleugelspits Sulejmani, die tegen Anderlecht twee keer scoorde. ,,We wisten dat hij het in zich had. Soms viel hij de tweede helft wel terug, maar dan nog voerde hij zijn taak fantastisch uit. We hebben hem een videoband gegeven van zijn acties tegen VVV; wat we wel en niet willen zien. We willen niet dat hij al in de posities staat. Hij moet juist in de positie komen door zijn snelheid. Hij wordt steeds fitter, doordat hij meer speelt." De Boer benijdt de tegenstander niet. ,,Je zal geen back willen zijn als je tegen Sulejmani speelt."

Zijn collega Fred Rutten van PSV laat weten dat hij niet verwacht dat Ajax vol op de aanval zal spelen. ,,Onze tegenstander wil ook voor de winst komen'', vertelt Rutten op de website van PSV. ,,Ik denk dat ze niet op een manier gaan spelen dat ze de poort opengooien. Ik kan het alleen maar toejuichen als ze hierheen komen en aanvallen, maar dat zullen ze denk ik niet doen."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/ Louis van de VuurstWat wordt zondag de uitslag van PSV - Ajax Voorspel nu de score op toto.nl/ajax en wie weet win jij met je voetbalkennis. Heb je de uitslag goed voorspeld? Dan win je tot 70x je inleg!

Voorspel hier de uitslag van PSV - Ajax