Menu
Ajax moet nare smaak thuisduel tegen ADO in Den Haag wegspoelen

Ajax moet nare smaak thuisduel tegen ADO in Den Haag wegspoelen

De rillingen lopen bij de Ajacieden nog over de rug als de gedachten teruggaan naar de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Na de reguliere speeltijd leidde Ajax keurig met 2-0, maar in blessuretijd kwamen de gasten pardoes naast de thuisclub, 2-2. Ten opzichte van die wedstrijd zijn bij ADO Den Haag echter veel wijzigingen in het spelersbestand doorgevoerd.

Bij ADO heeft tijdens de recente transferperiode een spelersorkaan rondgewoed. Zo is de Haagse club zijn aanvoerder Tommie van der Leegte kwijtgeraakt aan Wolfsburg en Jean Paul Saeijs, die in de ArenA nog de 2-2 maakte, is overgestapt naar Roda JC. Ook Daniël Rijaard heeft het groengele shirt vervangen door andere kleuren. De verdediger is verhuurd aan Excelsior. Daartegenover staat de komst van een handvol nieuwelingen. Said Bakkati (sc Heerenveen), Cory Gibbs, Edwin de Graaf (beiden Feyenoord), Angelo Martha (MVV) en Paulus Roiha (Cercle Brugge) kwamen naar de residentie. Geen misselijke mutaties voor de nummer 16 van de eredivisie.

Dat zulke grote veschuivingen tijd nodig hebben om weer op de plaats te vallen, blijkt uit de resultaten van de Hagenaars in 2006. Ze haalden dit kalenderjaar nog geen punt. Thuis werd verloren van NAC Breda, PSV en FC Utrecht. In de uitwedstrijden waren sc Heerenveen, NEC en AZ veel te sterk. Ajax zal dus een bijzonder gemotiveerde ploeg tegenover zich treffen, die vastbesloten is om de eerste punten van 2006 te gaan halen tegen de moeizaam draaiende Mokumse formatie.

Bij ADO staan momenteel vijf voetballers met een Ajax-verleden op de spelerslijst. Naast John O'Brien en Michael Mols droegen ook Angelo Martha, Eljero Elia en doelman Robert Zwinkels eens het roodwit van de Amsterdammers. Of een van hen zondag in actie zal komen is de vraag. Zwinkels maakte tegen Heerenveen zijn competitiedebuut omdat de nieuwe Tsjechische doelman Jaroslav Drobný nog niet inzetbaar was en Dorus de Vries en Cees Paauwe geblesseerd waren. Maar tegen NAC keepte de Tsjech. Angelo Martha is geschorst, en John O'Brien geblesseerd. Mols en Elia speelden woensdag wel.

Om inzicht te krijgen in de resultaten uit het verleden, staan hieronder de uitslagen van de laatste tien competitieduels tussen ADO en Ajax in Den Haag. De laatste keer dat Ajax verloor in het Zuiderpark was in oktober 1980. De laatste ontmoeting eindigde in een curieus gelijkspel (3-3).

26-11-78 0-0
26-04-80 1-0
04-10-80 4-3
19-09-81 1-3
06-03-88 1-1
13-08-89 0-4
12-05-91 0-1
03-11-91 0-0
09-11-03 1-4
12-09-04 3-3