Menu
'Ajax moet slim zijn'

'Ajax moet slim zijn'

Ajax heeft in Hamburg weinig te verliezen en veel te winnen, aldus Rasmus Lindgren. De aanvoerder is van mening dat Ajax in Duitsland vooral slim moet spelen.

Rasmus Lindgren woensdagavond tijdens de persconferentie. Rasmus Lindgren woensdagavond tijdens de persconferentie.

De verloren wedstrijd tegen AZ ligt inmiddels achter hem. Maandag, de dag na het duel, werd er nog wel nagesproken, geëvalueerd, zoals dat na iedere wedstrijd gebeurt. Wat er misging in Alkmaar valt moeilijk te zeggen. ,,In de eerste helft deden we niet veel voor elkaar onder”, zegt Lindgren. ,,Daar gaven de momenten de doorslag. Maar in de tweede helft was AZ beter. Zij kwamen op 2-0 en konden rustig achterover gaan leunen. Dat het sneeuwde hielp ons niet, maar dat mag geen excuus zijn. Voor AZ sneeuwde het ook.”

De focus is nu weer helemaal gericht op het UEFA Cupduel met HSV. ,,Het wordt een moeilijke wedstrijd”, verwacht Lindgren. ,,Ik ken de ploeg niet heel erg goed, maar weet wel dat er goede voetballers rondlopen. HSV staat vijfde in de Bundesliga, dat zegt ook genoeg over de kwaliteit.” Lindgren ziet Ajax in Duitsland als de underdog. ,,Wij hebben tegen HSV alles te winnen en weinig te verliezen”, blikt hij vooruit. ,,Als we één punt pakken is het goed, drie punten is nog mooier.”

Ajax trainde woensdag al even op het veld van HSV. Ajax trainde woensdag al even op het veld van HSV.

De kersvers Zweeds international denkt dat het in Hamburg wel degelijk mogelijk is om een goed resultaat neer te zetten. ,,Aston Villa is de nummer vijf van Engeland, een club qua sterkte vergelijkbaar met HSV. Daar lagen toch ook mogelijkheden. We moeten gewoon zorgen dat we heel slim spelen. Nee, niet per se heel verdedigend. We moeten inzakken wanneer het nodig is, maar ook weer op de juiste momenten druk zetten. En de kansen die we krijgen, moeten we benutten.”