Menu

Ajax moet verder

Lang heeft Ajax niet om stil te staan bij de klap die Bayern München uitdeelde. Deze vrijdag stond de eerste serieuze training op het programma in voorbereiding op de competitiewedstrijd tegen AZ van aanstaande zondag. ,,De nederlaag is wel verwerkt", wil Nigel de Jong iedereen laten geloven.

Maar de belangstelling van vooral de audiovisuele pers was vrijdagochtend enorm. Langs de zijlijn in de Amsterdam ArenA, waar de training werd gehouden, stonden de cameramensen schouder aan schouder te filmen.

Zij registreerden onder andere het uitvallen van Nourdin Boukhari die naar het zich liet aanzien een enkelblessure had opgelopen. De linksbuiten, die afgelopen dinsdag vanaf de tribune had moeten toezien hoe zijn team een kopje kleiner werd gemaakt, speelde in de grote partij met een hesje.

Maar of het dragen van een hesje vandaag enige andere betekenis had dan onderscheid aanbrengen tussen de spelers, valt te bezien. Hans Vonk, Zdenek Grygera, Thomas Vermaelen, Nigel de Jong, John O'Brien, Daniël de Ridder, Wesley Sneijder, Tom Soetaers, Tom de Mul, Wesley Sonck en Boukhari dus droegen een geel hesje om de schouders.

De anderen - met onder andere Hatem Trabelsi en Filipe Kasmirski in de gelederen - waren zonder uitgerust. Anthony Obodai, Maxwell en Johnny Heitinga lieten de partij voor wat die was en zagen vanaf de kant toe hoe de spelers in ondertal - de witte partij -met ruime cijfers wonnen van hun opponenten.

Na de partijvorm liepen de spelers uit en maakten ze daarna hun opwachting voor de diverse camera's. Nigel de Jong sprak als volgt: ,,De nederlaag is wel verwerkt. Het is nou eenmaal zo. Natuurlijk is het een klap en 4-0 verliezen is niet prettig. Ik denk dat dit zelfs mijn grootste nederlaag ooit is als Ajacied."

En zondag wacht AZ alweer. ,,Daar zal een heel gretig Ajax staan", is de verwachting van De Jong.