Ajax moet waakzaam zijn

Ajax moet waakzaam zijn

Ajax neemt het zondag in de ArenA op tegen Excelsior. De Rotterdammers mogen ondanks hun lage positie op de ranglijst niet worden onderschat. ,,We moeten waakzaam zijn”, zei Adrie Koster tijdens de persconferentie.

,,Excelsior heeft bewezen een lastige tegenstander te zijn voor Ajax”, zei Koster vrijdagmiddag. ,,Vorig jaar werd het 2-2 in de ArenA en dit seizoen hebben we al van ze verloren. Van onderschatting kan dus geen sprake meer zijn.” De hoofdtrainer gaat er vanuit dat Ajax zondag voor eigen publiek het initiatief zal nemen. ,,Ik denk dat het éénrichtingverkeer wordt. Maar we moeten in verdedigend opzicht wel waakzaam zijn: geen fouten maken achterin en dan zelf tot scoren zien te komen.”

Met welke elf spelers Koster zondag aan de wedstrijd gaat beginnen, is nog niet duidelijk. Bruno Silva en Luis Suarez doen in ieder geval niet mee: zij zijn geschorst. De namen Vurnon Anita en Gregory van der Wiel staan nog altijd op het lijstje met langdurig geblesseerden. Kenneth Perez is momenteel ziek en heeft de afgelopen twee dagen niet getraind. Als hij zaterdag de training hervat, is hij misschien zondag nog inzetbaar. Tot slot kampt John Heitinga met lichte knieklachten. De verdediger heeft vandaag gedeeltelijk de groepstraining weer hervat en Koster gaat er vanuit dat hij zondag kan spelen.

Voor Koster en zijn staf valt er vandaag en morgen nog genoeg te puzzelen over de opstelling en de te hanteren tactiek. Over het doel van de wedstrijd tegen de nummer zeventien van de Eredivisie bestaat echter geen twijfel. ,,Wij kunnen ons niets meer permitteren”, zegt Koster. ,,We moeten gewoon winnen.”

Op de wedstrijddag is er vanaf 12.30 uur stadionverkoop met Club Card- (m.u.v. Feyenoord, ADO Den Haag, Excelsior en Oranje) en legitimatieverplichting. De stadionkassa's bevinden zich aan de Noordzijde van de Amsterdam ArenA.

Het is zondag tevens mogelijk voor supporters om via de stadionkassa's kaarten te kopen (à € 1,50) voor het evenement PSV - Ajax live op groot scherm in de Amsterdam ArenA.
Kijk hier voor meer informatie over dit evenement >>

Ajax aan het werk zien tegen Excelsior?
Klik hier voor alle informatie over de kaartverkoop >>

Bekijk op Ajax TV de voorbeschouwing van Adrie Koster en verschillende spelers op Ajax - Excelsior.
Klik hier om naar de website van Ajax TV te gaan >>

Ajax - Excelsior zondag op je pc bekijken?
Klik hier om naar de website van Planet Voetbal te gaan >>b>