Menu
Ajax na zege nog altijd koploper

Ajax na zege nog altijd koploper

Tegen de promovendus begon Ajax als verwacht- aanvallend en in de vijfde minuut volgde de eerste kans: na fraai spel vanaf de rechterflank kon Cusell schieten, maar hij raakte de bal verkeerd. Een paar minuten later was het wel raak toen Fernando van der Vaart vanaf de rand van het strafschopgebied in de kruising schoot.

Hierna werd het spel van Ajax wat slordiger en moesten we tien minuten wachten op volgende kans: een vrije trap van Jeremy van Eijsden die over de lat ging, gevolgd door een schot dat gekeerd werd door de doelman van ZOB. De Amsterdammers kwamen wat beter in hun spel en drongen de gasten terug op eigen helft, wat wel de mogelijkheid gaf om er regelmatig gevaarlijk uit te komen. Van der Vaart probeerde nogmaals de keeper te verschalken, maar nu ging de bal naast.

Na een vrije trap van Jeremy van Eijsden in de 25e minuut bleef Stijn Meijers achter in het strafschopgebied: de rechtsback viel geblesseerd uit met twee gebroken tanden en werd vervangen door Jocelin de Sa. Ook Perry Schoenaker bleek aangeslagen, voor hem kwam Marc Kaandorp het veld inZOB probeerde het spel van Ajax te ontregelen met overtredingen en ook back Van Eijsden moest behandeld worden, maar kon gelukkig verder. Vlak voor de pauze nog een vrije trap van De Sa waaruit Peter Post rakelings over kopte.

Vlak na de pauze was het weer raak: Daan van Huffel kon ongehinderd een voorzet van rechts inkoppen (2-0). Hierna weer tegenslag: Kurdo Mohamad viel geblesseerd uit nadat hij op weg naar het doel gestuit werd, hij werd vervangen door Jordy Roedoe. Omdat dit de laatste wisselspeler op de bank was, moest er nu niet weer iemand uitvallen anders kon het team met 10 man verder. Na 25 minuten kreeg Ajax een strafschop na een overtreding op Dennis Wey. De spits nam ‘m zelf, maar schoot naast.

Inmiddels was het duel van beide kanten harder geworden, maar hield scheidsrechter Ambachtsheer hield de kaarten nog op zak. Uit een vrije trap na weer een overtreding op Dennis Wey, kopte Peter Post naast. De derde treffer kon echter niet uitblijven. Inderdaad viel er nog doelpunt, maar die was aan de andere kant: na geklungel in de defensie kon een speler van ZOB raak schieten (2-1). De gasten kregen weer moed en hoopten op meer, maar de grote kansen waren voor Ajax: zo werd Cusell afgefloten voor vermeend buitenspel en schoot Wey over. Uiteindelijk bleef het 2-1 en is Ajax nog altijd koploper in de Reserve Hoofdklasse A.

Fotografie: Rob van Vliet