Menu
Ajax naar finale Future Cup

Ajax naar finale Future Cup

Ché Nunnely voorvoelde al dat het wel eens zijn dag zou kunnen worden. ,,Ik zei tegen mijn kamergenoot Juan (Familia Castillio, red.) dat ik vandaag zou gaan scoren”, glunderde de buitenspeler van Ajax B1. En zo geschiedde. Nunnely tekende tegen Juventus voor de enige treffer, waardoor de Amsterdamse talenten zich voor de finale van de ABN Amro Future Cup plaatsten. Daarin is tweevoudig winnaar Anderlecht de tegenstander.

Het is een vast gebruik dat Ajax op de Future Cup in de finale van de partij is. In de vijf eerdere edities was dat steeds het geval. ,,Het is ons thuistoernooi, dus het is uitermate belangrijk dat we goed presteren”, benadrukte Nunnely. Hoewel de verwachtingen hooggespannen zijn, blijft de B1 uitermate ontspannen. ,,We voelen geen druk, zijn heel ontspannen en spelen ons eigen spel.”
In de eerste helft acteerde de B1 zoals de huisstijl van Ajax voorschrijft. De equipe van trainer Frank Peereboom zette vroeg druk, legde mooi combinatiespel op de mat en voerde de regie. Nunnely was een van de uitblinkers. Continu werd hij gevoed door de sterke middenvelders Carel Eiting en Dani de Wit.

Voor de duvel niet bang zocht Nunnely continu zijn fysiek veel sterker directe tegenstander op. In het eerste bedrijf ontbrak het nog aan rendement, zoals eigenlijk bij heel Ajax. Drie grote mogelijkheden werden om zeep geholpen, vooral ook door uitstekend keeperswerk van Mattia del Favero.

Aanvoerder Carel Eiting speelde een goede wedstrijd.
Aanvoerder Carel Eiting speelde een goede wedstrijd.

,,We hadden eigenlijk al 2-0 of 3-0 moeten maken”, zag ook Nunnely. ,,Het was jammer dat een extra doelpunt toen nog uitbleef, maar we zijn rustig gebleven en hebben het goed opgepakt.”
Elf minuten in de tweede helft volgde de verlossende goal. ,,Het was een mooie aanval met een goede voorzet van Reda (Boultam, red). Eigenlijk verwachtte ik de bal niet, maar ik nam hem goed aan en rondde af. Een prachtig moment. Het was mijn eerste goal van het toernooi. Toch heb ik al goede wedstrijden gespeeld, met mooie acties en een aantal assists.”

Een voorkeur voor Anderlecht of Porto had Nunnely voorafgaand aan de andere halve finale niet. ,,Dat maakt me echt niet uit”, vertelt hij. ,,De ploegen dit toernooi vind ik over het algemeen fysiek sterk. Voetballend hebben wij de sterkste ploeg.”

De finale Ajax - Anderlecht begint om 15:00 uur. De wedstrijd is live te zien via Fox Sports en Ajax Exclusive TV.

Scoreverloop: Ajax - Juventus 1-0. 41. Nunnely 1-0.

Opstelling Ajax: Van der Sar, Zeefuik, Siddoel, De Ligt, Oievaar, Eiting, Boultam (52. Familia Castillio), D. de Wit, Nunnely, Malen (52. Kaars), M. de Wit (34. Sierhuis)

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

 

#Ajax gaat naar de finale van de #FutureCup! @CheeBundy_ was de gevierde man met zijn winnende goal!

Een foto die is geplaatst door AFC Ajax (@afcajax) op

Che Nunnely maakte de enige goal van de wedstrijd. Che Nunnely maakte de enige goal van de wedstrijd.
Reda Boultam waagt een poging. Reda Boultam waagt een poging.
Donyell Malen haalt uit. Donyell Malen haalt uit.
De 1-0 van Che Nunnely in de maak. De 1-0 van Che Nunnely in de maak.
Verdediger Matthijs de Ligt controleert de bal. Verdediger Matthijs de Ligt controleert de bal.
Ajax bereikt voor de zesde keer op rij de finale van de ABN AMRO Future Cup! Ajax bereikt voor de zesde keer op rij de finale van de ABN AMRO Future Cup!