Menu
Ajax naar Nieuwmarkt voor teamfoto

Ajax naar Nieuwmarkt voor teamfoto

Ajax reisde maandagmiddag af naar het centrum van Amsterdam voor de selectiefoto van komend seizoen. Voor het prachtige restaurant In De Waag op de Nieuwmarkt werden de Ajacieden op de gevoelige plaat vastgelegd.

De Ajax-selectie voor seizoen 2007-2008: veel nieuwe gezichten. De Ajax-selectie voor seizoen 2007-2008: veel nieuwe gezichten.

Het werd druk maandagmiddag rond 14.00 uur op de Nieuwmarkt. Het Amsterdamse plein, met in het midden de middeleeuwse Waag, vulde zich langzaam met toevallige voorbijgangers, verbaasde toeristen en een behoorlijk aantal fotografen. Niet iedereen begreep precies wat er ging gebeuren, maar toen de grote Ajax-bus kwam voorrijden en de spelers en staf één voor één uit kwamen stappen werd het snel duidelijk: de teamfoto!

Eerst poseerden de Ajacieden in het blauwe uittenue, vervolgens in het thuistenue en tot slot kregen de fotografen nog de kans om de spelers en staf één voor één te vast te leggen. Natuurlijk stonden er niet dezelfde personen op de teamfoto als vorig jaar. Wat de spelers betreft waren er negen nieuwe gezichten te tellen. Vier jeugdspelers (Van der Wiel, Anita, Donald, Sarpong) en vijf nieuwe aankopen (Urzaiz, Rommedahl, Kennedy, Delorge, Heijblok). Bij de technische staf maakte keeperstrainer Carlo L’Ami zijn debuut bij de Ajax-fotoshoot.

Fotografen konden de Ajacieden één op één vast leggen. Op de achtergrond De Waag. Fotografen konden de Ajacieden één op één vast leggen. Op de achtergrond De Waag.

Ismael Urzaiz en Dennis Rommedahl, de twee nieuwste Ajax-aanwinsten, keken hun ogen uit tijdens de fotoshoot. ,,In Spanje gaat dit heel anders”, vertelde Urzaiz. ,,Gewoon een foto in het stadion en dat is dat. Maar dit vond ik eigenlijk wel leuk. En ik kan meteen een beetje de stad zien.” Ook voor Rommedahl was dit zijn eerste fotoshoot buiten een stadion. ,,Erg leuk”, aldus de Deen, die vanmiddag voor het eerst meetrainde. ,,Ik ken Amsterdam wel een beetje, maar vooral de toeristische gedeeltes. Nu ik bij Ajax speel, kan ik de stad echt leren kennen.”

De van Jong Ajax overgekomen Mitchell Donald vond de setting rond de Nieuwmarkt prachtig, maar niet het belangrijkste. ,,Nee”, lachte hij. ,,Het belangrijkste is dat ik op de foto sta natuurlijk.”

Edgar Davids, afgelopen winter aangetrokken, was de enige speler van de selectie die afwezig was. De middenvelder brak zaterdag tegen Go Ahead Eagles zijn been en was daarom niet in staat naar de Nieuwmarkt te komen.