Menu
Ajax – NEC, opnieuw een stap vooruit voor het sfeerteam

Ajax – NEC, opnieuw een stap vooruit voor het sfeerteam

Bij de wedstrijd Ajax – NEC heeft het sfeerteam opnieuw de lat hoger gelegd. Op VAK 410 werd voor het eerst een hijsconstructie gebruikt om doeken omhoog te trekken. Nadat we eerder gebruik maakten van megadoeken die over de supporters gingen hebben we weer een stapje voorwaarts gemaakt door een tweetal doeken omhoog te takelen.


In het jaar dat de Amsterdam ArenA 10 jaar bestaat besloten wij bij de primeur van het hijssysteem terug te kijken naar ons oude stadion, De Meer. Via de hijsconstructie werden twee oude lichtmasten opgetrokken en ertussen verscheen het stadion over de hoofden van de supporters. Een choreografie rondom de doeken beelden het gras en de lucht uit waardoor het plaatje compleet was.
Al met al een zeer geslaagde primeur van het hijssysteem, iets wat we in de toekomst zeker nog vaker zullen gaan gebruiken.

Boven de F-side verscheen nog een doek voor Jaap Stam. De kale verdediger die sinds zijn komst de leiding heeft over de verdediging werd op het doek omschreven als groter, ruwer, beter.


Foto's: Oscar