Menu
Ajax neemt afscheid van Boerrigter

Ajax neemt afscheid van Boerrigter

Derk Boerrigter verruilde afgelopen zomer Ajax voor Celtic, maar van een echt afscheid was het nog niet gekomen. Woensdagavond na de Champions League-ontmoeting tussen beide clubs in de ArenA namen de staf en spelers van Ajax de gelegenheid de vleugelspeler te bedanken voor zijn jaren bij de club.

Frank de Boer overhandigde Boerrigter in de kleedkamer een Ajax-borstbeeld en stond in een uitgebreid dankwoord onder andere stil bij de prijzen van Ajax waaraan de aanvaller heeft bijgedragen. Boerrigter (woensdagavond invaller bij Celtic) werd in de twee seizoenen dat hij voor Ajax speelde ook twee keer landskampioen. Met zijn winnende doelpunt tegen PSV (2-3) had hij een belangrijk aandeel in de laatste titel. Boerrigter was ook nog in Amsterdamse dienst toen begin dit jaar de Johan Cruijff Schaal werd veroverd. Die wedstrijd kwam hij niet in actie vanwege een blessure en een paar dagen later tekende hij zijn contract bij Celtic.

Na afloop van Ajax - Celtic was ook Evander Sno in de kleedkamers, de voetballer die net als Boerrigter bij beide clubs onder contract stond (2006-2008 bij Celtic, 2008-2011 bij Ajax). Sno kampte de afgelopen jaren met hartproblemen, maar is sinds afgelopen weekeinde gelukkig weer op de Nederlandse voetbalvelden te bewonderen in dienst bij RKC.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst