Menu
Ajax neemt afscheid van Denswil

Ajax neemt afscheid van Denswil

Stefano Denswil heeft zondag voorafgaand aan Ajax - Excelsior officieel afscheid genomen van Ajax. Kort voor de aftrap kreeg de verdediger van Club Brugge verschillende cadeau’s namens Ajax en verschillende supportersclubs.

Denswil maakte begin 2015 een transfervrije overstap naar Club Brugge. De huidige nummer 1 van België boekte zaterdagavond in eigen huis een 1-0 zege op Sporting Charleroi. Denswil kwam de hele wedstrijd in actie en kon zodoende ‘the day after’ in de ArenA aanwezig zijn om officieel afscheid te nemen van zijn voormalige medespelers, de technische staf en de supporters van Ajax.

Terwijl de 21-jarige Denswil verschillende Ajax-presentjes ontving, verschenen er gelijktijdig op de grote schermen beelden van zijn goal tegen AC Milan in de UEFA Champions League. Het is een van de vele goede herinneringen die hij aan zijn tijd in Amsterdam bewaart. Vanaf de F-pupillen doorliep hij de hele jeugdopleiding van Ajax, waarna hij op 31 oktober 2012 in het bekerduel met ONS Sneek zijn officiële debuut én eerste goal in Ajax 1 maakte. De jeugdinternational kwam vervolgens tot 39 officiële duels voor Ajax waarin hij drie keer tot scoren kwam. Denswil werd twee keer landskampioen met Ajax (2013, 2014) en won in 2013 de Johan Cruijff Schaal.

Net als Ajax is ook Club Brugge nog actief in de UEFA Europa League. In de achtste finales neemt de Belgische koploper het op tegen Besiktas. Denswil is in Europese duels niet speelgerechtigd omdat hij eerder dit seizoen al met Ajax in de Champions League speelde.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Stefano Denswil was blij om zijn oude teamgenoten, waaronder Nicolai Boilesen, weer te zien. Stefano Denswil was blij om zijn oude teamgenoten, waaronder Nicolai Boilesen, weer te zien.
Stefano Denswil zag veel oude bekenden bij de dug-out van Ajax. Stefano Denswil zag veel oude bekenden bij de dug-out van Ajax.
Mooi onderonsje tussen Stefano Denswil en Dennis Bergkamp. Mooi onderonsje tussen Stefano Denswil en Dennis Bergkamp.