Menu
Ajax neemt afscheid van Heitinga, Urzaiz en Heijblok

Ajax neemt afscheid van Heitinga, Urzaiz en Heijblok

Na het thuistreffen met Heracles werden drie Ajacieden bedankt voor alle bewezen diensten in het Ajax-shirt. Erik Heijblok, Ismael Urzaiz en John Heitinga gaan Ajax na dit seizoen verlaten.

In de uitverkochte ArenA was vooral het afscheid van ‘kind van de club’ Heitinga indrukwekkend. Daags nadat zijn transfer naar Atletico Madrid werd afgerond met een akkoord tussen de clubs werd Heitinga opnieuw op grootste wijze geëerd door het publiek. Voor het thuisduel met De Graafschap werd de ArenA door de supporters al eens omgetoverd tot een heus ‘Heitinga-stadion’. De verdediger werd met een indrukwekkend eerbetoon in woord en daad al geëerd voor al zijn inspanningen voor de club die hij al als klein jongetje diende. Van de drie afzwaaiende Ajacieden speelde Heitinga ook veruit de meeste duels in het Ajax-shirt. Inclusief het treffen met Heracles droeg de verdediger in liefst 211 officiële duels het Ajax-shirt. Voorzitter John Jaakke bedankte Heitinga voor zijn jarenlange trouw aan Ajax. Heitinga nam zelf ook nog even de microfoon. ,,Ik kom hier weer terug, want er zal voor mij altijd maar één club zijn: Ajax."

Ajax’ eigen clubdichter Huisdichter Cornelis schreef in de aanloop naar het afscheid van Heitinga een gedicht over de Ajacied. Het poëtische vaarwel kreeg de titel Goodbye Johnny mee.

Opgevouwen in zijn koffer
Ligt de lange pass
Het bloedend hart ernaast

Nee hij is geen Maldini

Adios Ajax
Adios fans
Adios laatste linie

Erik Heijblok en Ismael Urzaiz waren dit seizoen nieuwkomers in de Ajax-selectie. Keeper Heijblok bracht het tot één officieel optreden in Ajax 1. In het KNVB Bekerduel met Kozakken Boys verdedigde de Noord-Hollander het Amsterdamse doel. De op Wieringen geboren doelman kwam over van eerstedivisionist HFC Haarlem. Waar de 30-jarige doelman volgend seizoen zal keepen, is nog niet duidelijk.

Ook de nabije voetbaltoekomst van Urzaiz is vooralsnog in nevelen gehuld. De Spanjaard bracht het tot en met het duel tegen Heracles tot zeven officiële optredens in Ajax 1. Urzaiz verruilde afgelopen jaar Athletic Bilbao voor Ajax. Eerder speelde de 25-voudig international voor Real Madrid, Albacete, Celta de Vigo, Rayo Vallecano, Salamanca en Espanyol. De fysiek sterke spits maakte zijn debuut in de thuiswedstrijd tegen Slavia Praag, een duel in de derde voorronde van de Champions League. Ook ‘El Tanque’ werd met een respectvol en hartelijk applaus bedankt voor alle inspanningen als Ajacied. ,,Dankjewel", nam de Bask in het Nederlands afscheid van het Ajax-publiek.

Ajax TV sprak na afloop van het duel met John Heitinga.
Bekijk zijn reactie >>