Menu
Ajax neemt afscheid van SG Quelle

Ajax neemt afscheid van SG Quelle

Ajax heeft donderdag voor de vierde en laatste keer op de velden van SG Quelle in Fürth getraind. Daags na de 0-0 tegen SSV Jahn Regensburg trainde het team van Frank de Boer ruim anderhalf uur. Geoffrey Castillion trainde uit voorzorg apart van de groep. De lange spits heeft lichte knieklachten.

Naast Castillion trainde ook Derk Boerrigter (scheenbeen) nog apart van de groep. Jan Vertonghen deed alweer enkele onderdelen met de groep mee. De 24-jarige Belg herstelt in Duitsland van zijn liesblessure en sloot bij verschillende onderdelen aan. Uiteindelijk stapte hij weer uit en vervolgde hij zijn individuele programma met de fysio.

Ajax trainde donderdag voor de laatste keer deze week op de velden van SG Quelle. Vier dagen lang maakte Ajax dankbaar gebruik van het hoofdveld van de Duitse amateurs. Als bedankje ging de hele selectie met de terreinknecht op de foto. Dat de grasverzorger zijn vak uiterst serieus neemt, bleek wel toen de foto genomen was. Na het nodige handen schudden prikte hij direct een bord met ‘Der Sportplatz ist gesperrt’ in de grasmat. De voetbalclub uit Fürth moet straks natuurlijk ook weer over een perfecte mat beschikken.

De komende dagen is Ajax in Herzogenaurach en Nürnberg. Vrijdag brengen de Ajacieden een bezoek aan het hoofdkwartier van adidas. In de ochtenduren werkt Ajax op de velden van de kledingsponsor de laatste training van het trainingskamp in Duitsland af. Zaterdag wordt de Duitse oefentrip afgesloten met een wedstrijd tegen 1. FC Nürnberg.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/ Louis van de Vuurst

Castillion trainde apart van de groep. Castillion trainde apart van de groep.
Ajax trainde donderdag voor het laatst op de velden van SG Quelle. Ajax trainde donderdag voor het laatst op de velden van SG Quelle.
Na afloop van de training werd het veld direct weer onder handen genomen. Na afloop van de training werd het veld direct weer onder handen genomen.