Menu

Ajax neemt afscheid van Shota

Ajax heeft in de rust van Ajax - Kopenhagen afscheid genomen van Shota Arveladze. Algemeen directeur Arie van Eijden sprak Shota toe en bedankte hem voor de 177 wedstrijden die hij voor de club speelde.

Ondanks de moeizaam verlopen laatste weken van Shota's verblijf in Amsterdam wilde Ajax waardig afscheid nemen van de Georgiër.

Arveladze houdt namelijk nog steeds van zijn club Ajax en de stad Amsterdam. "Ajax was en is mijn club", verklaarde hij in verschillende media kort na zijn vertek. Het afscheid in de rust was dan ook emotioneel. De liederen van de F-side hartverwarmend, de ere-ronde met zijn laatste doelpunt compleet. Shota had het er zichtbaar moeilijk mee: "This is too much for me."

Morton Olsen haalde de Georgische spits in het seizoen '97/'98 van het Turkse Trabzonspor waar hij nationaal topscorer werd. In eerste instantie stonden veel supporters sceptisch tegenover zijn komst. Een spits uit de Turkse competitie én ook nog uit een onbekend voetballand als Georgië. Was dat wel wat voor Ajax?

Arveladze veroverde in zijn eerste seizoen echter meteen de dubbel. Met zijn schaarbeweging, geplaatste doelpunten uit de tweede lijn en de lach die hem alijd sierde, wist hij al snel de harten van de Amsterdammer te stelen.

De twee seizoenen die volgden kenmerkten zich vooral door blessureleed, maar vorig jaar pakte hij de draad weer op en werd clubtopscorer met 17 doelpunten. Shota's hoogtepunt in dit seizoen was de thuiswedstrijd tegen Sparta op 18 maart. Ajax won met 9-0 en Arveladze scoorde maar liefst vier maal.

De laatste officiële wedstrijd van Arveladze dateert van 26 augustus uit tegen Feyenoord. In de wedstrijd die met 1-2 door Ajax werd gewonnen werd hij in de 70ste minuut vervangen voor Ajax' nieuwste talent Johhny Heitinga.

Shota bedankt!