Menu
Ajax neemt afscheid van Viergever en Dijks

Ajax neemt afscheid van Viergever en Dijks

Ajax nam voor de aftrap van de wedstrijd tegen AZ afscheid van Mitchell Dijks en Nick Viergever. Directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar gaven de vertrekkende Ajacieden het traditionele borstbeeld.

Mitchell Dijks: 80 duels en kampioen
Als eerste kwam linksback Mitchell Dijks het veld op. De immer positieve Dijks doorliep de jeugdopleiding van Ajax en maakte bijna 6 jaar geleden zijn debuut in het eerste elftal. Dat was op 5 augustus 2012 in de wedstrijd tegen PSV om de Johan Cruijff Schaal.

De linksback werd in dat seizoen onder trainer Frank de Boer direct kampioen van Nederland. Het seizoen daarop werd hij verhuurd aan sc Heereveen, gevolgd door een transfer naar Willem II. Vanwege zijn uitstekende prestaties in Tilburg haalde De Boer hem in 2015 terug naar Amsterdam. Hij komt in zijn periode bij Ajax tot een respectabel aantal van 80 duels voor het eerste elftal van Ajax.

Viergever in Club van 100
Nick Viergever komt met zijn aantal van 119 officiële wedstrijden voor Ajax in de Club van 100. Viergever, momenteel herstellende van een blessure, debuteerde op 3 augustus 2014 in de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen PEC Zwolle.

Dit seizoen speelde hij vanwege zijn blessure slechts 18 duels. De tweede seizoenshelft moest hij helaas volledig aan zich voorbij laten gaan. Hij maakte voor Ajax in totaal 9 doelpunten waarvan 3 in de Europa League. Hij had daarmee een zeer groot aandeel in het Europese succes van afgelopen seizoen.

Lees ook: Liveblog Ajax - AZ

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Ajax.nl/Louis van de Vuurst