Menu

Ajax neemt voorproefje in stadion

Geen Bon Jovi, geen Sensation en geen Robbie Williams meer, maar eindelijk stonden er weer voetballers in de Amsterdam ArenA. Een prachtige grasmat was vorig week gelegd en dinsdagochtend trainde de Ajax-selectie in het stadion.

Trainer Ronald Koeman heeft nog ruim drie dagen de tijd om zijn spelers klaar te stomen voor het duel tegen Liverpool, komende vrijdag op het Amsterdam Tournament. Aanvankelijk deed hij dat zonder keepers, want op verzoek van de grasmeesters had Wil Coort zijn pupillen Bogdan Lobont en Robert Zwinkels - Stekelenburg en Boschker ontbraken nog wegens blessures - mee naar het trainingsveld genomen. ,,Dat scheelt toch", sprak Bob Haarms ernstig met een schuin oog voortdurend op de mat gericht.

Die mat ligt er prachtig bij, al is het gras wat lang. ,,Het groeit zo hard hè", stelt Haarms met vaderlijke trots vast. Vrijdagochtend zal de maaier nog over de zoden gaan en dan kunnen Internazionale, Galatasaray, Liverpool en Ajax hun gang gaan en heerlijke combinaties op de mat leggen waar het publiek met volle teugen van zal genieten.

Dat deden de fans die op de tribune zaten dinsdagochtend al. Zij kregen een voorproefje van wat Ajax in huis heeft. Coort had zijn keepers weer naar de Arena gebracht en het was vooral voor Zwinkels een pittige training.

De keeper van Jong Ajax, die in zijn eigen team concurrentie heeft gekregen van de Fin Henrik Moisander, moet door de blessuregevallen weer zijn partijtje meedoen met de A-selectie. Hij moest zich vier keer omdraaien. Want Ajax met hes (Lobont, Trabelsi, Galásek, Escudé, Maxwell, Van der Vaart, Sneijder, Pienaar, Sonck en Wamberto) was te sterk voor Ajax zonder hes (Zwinkels, Pasanen, Yakubu, Van Damme, Obodai, Van der Gun, Sikora, Litmanen, Mitea en Boukhari). De Jong, Bergdølmo, O'Brien (allen geblesseerd), Ibrahimovic (hij traint dinsdagmiddag wel mee) en Heitinga (mee naar Schoorl met Jong Ajax) trainden niet mee.

Wamberto schoof de eerste treffer onder Zwinkels binnen en nadat Pienaar zich enkele kordate aanwijzingen van Tonny Bruins Slot ter harte had genomen, produceerde hij het tweede doelpunt voor 'geel'. Na een perfect passje van de Zuid-Afrikaan kon ook Van der Vaart Zwinkels verschalken en liet de topscorer van het vorige seizoen het publiek in de tweede helft en passant extra genieten. Op aangeven van Wamberto, die prompt door het advies van Bruins Slot op te volgen de diepte in schoot, hakte Van der Vaart de bal achter de verbouwereerde Zwinkels.

Tot genoegen van de fans, die net als de Ajacieden een voorproefje namen op het Tournament door de goal enthousiast te begroeten.