Menu
Ajax niet bang voor Twente

Ajax niet bang voor Twente

Exact 132 dagen na de kampioenswedstrijd staan Ajax en FC Twente wederom tegenover elkaar in een competitiewedstrijd. Er zijn wel verschillen: Zo staat bij FC Twente inmiddels een andere trainer aan het roer; bij Ajax is de jarige Job van 15 mei uiteraard opnieuw de coach.

Bekerhouder Twente is voorafgaande aan de wedstrijd, net als op de 15e mei, de trotse lijstaanvoerder. Landskampioen Ajax volgt, ook al net als toen, op een puntje. ,,Dat Twente weer bovenaan staat, betekent dat het een goed team is", aldus De Boer op de persdag voor de topper. ,,Het is nog niet sprankelend, maar Twente wint zijn wedstrijden gemakkelijk. Kan je nagaan als het écht gaat lopen. Bovendien staat Co Adriaanse voor zijn vijfhonderdste wedstrijd als coach in de Eredivisie, wat betekent dat hij een schat aan ervaring meebrengt."

De Boer trof Adriaanse en diens spelers dit seizoen al eerder. Eind juli stond de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal op het programma, die Ajax overigens verloor. ,,Daar heb ik toch een heel bevredigend gevoel aan over gehouden", herinnert De Boer zich. ,,Wij waren dominant, maar benutten de kansen niet. Twente kon en kan uit het niets scoren, heeft veel scorend vermogen. Marc Janko heeft er al zeven gemaakt, Luuk (de Jong, red) doet het op deze positie fantastisch. Douglas heeft de vorm van vorig seizoen weer te pakken. Kortom: Twente is een goede ploeg. Maar wij zijn ook goed en wij zijn ook niet bang voor Twente. Ik wil morgen van mijn team wel hetzelfde spel zien als in de Johan Cruijff Schaal."

Positief nieuws kwam er vanuit de ziekenboeg. Miralem Sulejmani en Vurnon Anita konden vrijdag de gehele training voluit meedoen, waardoor ze in de wedstrijdselectie opgenomen worden voor het duel met Twente. Vooral het snelle herstel van de behendige Serviër baart enig opzien. ,,Hij heeft heel hard gewerkt en we hebben hier ook prima fysiotherapeuten", reageerde de trainer op de vraag naar zo'n wonderlijk snel herstel. Kolbeinn Sigthórsson had de afgelopen dagen nog wel wat kleine pijntjes, maar is eveneens inzetbaar.

De persconferentie was begonnen met vragen over Theo Janssen. De pers vindt hem veel minder uit de verf komen dan bij Twente het geval was. De Boer ergerde zich niet aan de inmiddels bijna landelijke discussie over zijn belangrijke middenvelder. ,,We hebben een gesprek gehad en de inhoud daarvan blijft tussen Theo en mij, maar ik kan wel zeggen dat hij dominanter wil zijn. Dat moet hij ook worden, maar de tegenstanders zijn ondertussen allemaal zo gefocust op Theo dat ze hem niet aan de bal willen laten komen. Dan moeten anderen die rol overnemen, maar tegen PSV waren juist de mensen die normaal goed aan de bal zijn, dat in die wedstrijd helemaal niet. Ik weet zeker dat Theo ook in de controlerende rol waarin hij bij Ajax speelt, bepalend kan zijn."

En wie weet, kan de middenvelder die vorig seizoen nog in de kleuren van Twente speelde, uitgerekend tegen zijn oude club wederom een heerlijke wedstrijd op de mat leggen. We zullen het zaterdagavond vanaf 20:45 uur zien in de Amsterdam ArenA.

Tekst:Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Voorspel de uitslag van Ajax - Twente bij Toto