Menu

Ajax niet verder met Richard Witschge

Technisch directeur Leo Beenhakker en coach Ronald Koeman van Ajax hebben Richard Witschge meegedeeld volgend seizoen geen plaats voor hem te zien in de A-selectie van Ajax. Het contract tussen de regerend landskampioen en bekerhouder Ajax en Richard Witschge loopt op 30 juni van dit jaar af.

Richard Witschge werd in het seizoen 2001-2002 door Ajax verhuurd aan het Spaanse Alavés. Ajax-coach Ronald Koeman haalde Witschge dit seizoen terug bij de A-selectie. Tot nog toe kwam Witschge in 16 wedstrijden in de Holland Casino Eredivisie, 1 Amstel Cupduel en 7 UEFA Champions Leaguewedstrijden namens Ajax in actie. Witschge scoorde dit seizoen in de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Zwolle.

In totaal speelde Richard Witschge sinds 26 oktober 1986 (AZ – Ajax 1-6) 279 officiële wedstrijden voor Ajax, waarin hij 18 doelpunten maakte. Met Ajax won Witschge in 1990 en 1998 het landskampioenschap en in 1998 en 1999 de Amstel Cup. Bovendien bezorgde hij met een benutte vrije trap in de extra tijd Ajax een 4-3 zege op FC Barcelona en de eindoverwinning in het vierde Amsterdam Tournament.

Behalve voor Ajax en Alavés speelde Richard Witschge voor FC Barcelona, Girondins de Bordeaux en Blackburn Rovers. Bovendien droeg hij 31 keer het shirt van het Nederlands Elftal.