Menu
Ajax' nieuwste CL-avontuur gestart!

Ajax' nieuwste CL-avontuur gestart!

Ajax is maandag begonnen aan het nieuwste Champions League-avontuur in de clubhistorie. Even na half twee ’s middags arriveerden de Ajacieden bij het Hilton-hotel in Dortmund. Het hotel is vandaag en morgen de uitvalsbasis van Ajax voor het eerste duel met Borussia Dortmund. De reis, die om 11:00 uur startte op het parkeerdek van de Amsterdam ArenA, kende een vlekkeloos verloop.

Het is even wennen, per bus afreizen naar een Europees uitduel. De Ajax-bus doet toch vooral denken aan binnenlandse wedstrijden, in de Eredivisie of het KNVB Bekertoernooi. Met Borussia Dortmund lootten de Amsterdammers een tegenstanders binnen ‘busbereik’. Een trip per luxe bus biedt simpelweg vele voordelen boven een korte reis door het luchtruim. Voor de uitwedstrijden tegen Manchester City en Real Madrid, Ajax’ overige tegenstanders in poule D van de Champions League, heeft reispartner Oad wel gewoon een vliegtuig gecharterd.

Achttien Ajacieden plus stafleden kwamen ontspannen aan bij het Dortmundse Hiltonhotel. De 2,5 uur durende trip was door sommige Ajacieden benut om een kort uiltje te knappen. Slaperige, of beter dromerige blikken bij aankomst op Duitse bodem. Natuurlijk, de klus die Ajax in deze kampioenenpoule wacht is loodzwaar. Maar de kampioen van de Eredivisie heeft simpelweg niets te verliezen tegen de collega-kampioenen uit de Bundesliga, Premier League en Primera Division. De Ajacieden kunnen welbeschouwd alleen maar verrassen… De ervaring die wordt opgedaan, en waar de jonge selectie van De Boer mogelijk in de toekomst zijn voordeel mee kan doen, is op voorhand een extra winstpunt.

Frank de Boer zette van alle Ajacieden bij aankomst in Dortmund de eerste Ajax-stappen op Duitse bodem. Frank de Boer zette van alle Ajacieden bij aankomst in Dortmund de eerste Ajax-stappen op Duitse bodem.

Het middagprogramma zal zich maandag vooral afspelen op de kamers van de spelers en trainers. Vanavond wacht voor Frank de Boer en Siem de Jong een eerste verplichting. De trainer en zijn aanvoerder schuiven vanaf 18:30 uur aan voor de pre-match persconferentie in het Signal Iduna Park, voor veel voetbalfans beter bekend als het Westfalenstadion.

Als alles volgens de (traditioneel strakke UEFA-) planning verloopt, laten de Ajacieden de bal een half uur later voor het eerst rollen in Dortmund. Op de grasmat van de ruim 80.000 plaatsen tellende voetbaltempel voltooit Ajax vanavond zijn laatste training. Na de dinsdagse ochtendwandeling (deze Europese trip geen lichte training op de wedstrijddag) en een rustmoment in de middag, is het zover. In het totaal uitverkochte stadion opent Ajax zijn Europese tournee 2012 - 2013 tegen de Duitse kampioen Borussia Dortmund. Net als de Amsterdammers hebben ook de Borussen de reputatie een fris voetballende ploeg te zijn, waar jong en aanstormend talent een kans krijgt. Het lijkt dinsdag op voorhand een interessante voetbalavond te worden.

Ajax TV en de Ajax-website volgen de Ajacieden op de voet in Dortmund. Ook via Ajax’ officiële Twitter-acount @AFCAjax en Facebook is het reilen en zeilen te volgen. Je hoeft dus niks te missen!


Tekst: Ajax.nl/Ronald Jonges
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Christian Poulsen is met zijn ervaring en als oud-speler van Borussia's aartsrivaal Schalke'04 kenner van het Duitse voetbal. Christian Poulsen is met zijn ervaring en als oud-speler van Borussia's aartsrivaal Schalke'04 kenner van het Duitse voetbal.
Net als zijn collega-Ajacieden droeg ook Jody Lukoki het nieuwe Ajax/Champions League-hotelpak van adidas. Net als zijn collega-Ajacieden droeg ook Jody Lukoki het nieuwe Ajax/Champions League-hotelpak van adidas.
De spelersbus van Ajax wijkt deze dagen ook in Dortmund nauwelijks van de zijde van de Ajacieden. De spelersbus van Ajax wijkt deze dagen ook in Dortmund nauwelijks van de zijde van de Ajacieden.