Menu
Ajax nog zonder Sigthórsson en Babel

Ajax nog zonder Sigthórsson en Babel

Ajax speelt donderdagavond voor de derde maal dit seizoen tegen Vitesse. Ditmaal om een plek in de halve finales van de KNVB-beker. In de aanloop naar het bekerduel werkte de ploeg van Frank de Boer woensdag een laatste training af op de Toekomst.

Voor Ajax is het morgen de dag des oordeels. Neemt het revanche op Vitesse of niet? Na twee nederlagen in de competitie hebben de Arnhemmers zich tot een ware angstgegner ontpopt voor de ploeg van Frank de Boer. Waar het duel in de ArenA met 0-2 verloren ging, bleek Vitesse afgelopen zondag ook in de eigen Gelredome te sterk: 3-2.

Bij Ajax, volgens bookmakers favoriet voor de winst, ontbreek aanvaller Ryan Babel. Hij ondervindt nog te veel hinder van zijn knieblessure. Ook Kolbeinn Sigthorsson zit niet bij de selectie voor het duel met Vitesse. De spits uit IJsland speelde maandag één helft mee met Jong Ajax en traint al volop mee, maar De Boer vindt het nog te vroeg om hem drie dagen later alweer in te zetten. Dat zei hij woensdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie. ,,Kolbeinn heeft die 45 minuten heel goed doorstaan, maar na zijn lange blessure is het te veel van het goede om hem meteen weer te laten spelen. Komende zondag tegen VVV zit hij op de bank.’’

Ajax trainde woensdag voor het laatst op weg naar de bekerwedstrijd tegen Vitesse. Ajax trainde woensdag voor het laatst op weg naar de bekerwedstrijd tegen Vitesse.

Ricardo van Rhijn keert terug in de selectie van Ajax. Tijdens de competitiewedstrijd tegen Vitesse zat hij een schorsing uit, maar in de bekerontmoeting is hij weer inzetbaar. Van Rhijn, die aanschoof bij de persconferentie, hoopt dat hij en zijn ploeggenoten zich revancheren op Vitesse. Zijn doel is om de beker te winnen. ,,We moeten op alle fronten zo lang mogelijk meedoen. Ook de beker is een prijs.’’

Hoewel Vitesse in de competitie meermaals heeft afgerekend met grote clubs, heeft het in de beker nauwelijks weerstand gehad. De ploeg van trainer Fred Rutten trof tot op heden enkel amateurclubs. Respectievelijk topklasser Gemert (0-3), hoofdklasser Staphorst (0-4) en topklasser ADO ’20 (10-1) moesten eraan geloven. Ajax daarentegen legde een beduidend zwaardere weg af om de kwartfinale te bereiken. Het won van FC Utrecht (0-3), ONS Sneek (0-2) en Groningen (0-3).

Vitesse - Ajax begint donderdag om 20:45 uur. Vanwege een dancefeest in het Gelredome wordt de wedstrijd in het Univé Stadion van Emmen gespeeld.

Tekst: Ajax.nl/Fabian van der Poll
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Danny Hoesen en Kenneth Vermeer betreden het trainingsveld. Danny Hoesen en Kenneth Vermeer betreden het trainingsveld.
Frank de Boer in gesprek met Christian Poulsen. Frank de Boer in gesprek met Christian Poulsen.
Frank de Boer overlegt met de invallers van afgelopen zondag. Frank de Boer overlegt met de invallers van afgelopen zondag.