Menu
Ajax nog zonder Suarez en Silva

Ajax nog zonder Suarez en Silva

Ajax trainde vrijdag binnen in de Amsterdam ArenA. Op Uruguayanen Luis Suarez en Bruno Silva na, waren alle internationals weer van de partij.

Marco van Basten en zijn staf liet zijn voetballers een soort handbal spelen. Marco van Basten en zijn staf liet zijn voetballers een soort handbal spelen.

Suarez en Silva speelden woensdagavond met Uruguay een WK-kwalificatiewedstrijd tegen Ecuador (0-0), maar zijn er vanwege slechte weersomstandigheden nog altijd niet in geslaagd terug te keren naar Amsterdam. Verwacht wordt, dat de Zuid-Amerikanen zich zaterdagochtend pas weer melden bij Ajax. ,,Dat is geen ideale voorbereiding”, sprak Van basten na afloop van de training tijdens de persconferentie.

Misschien meldt Eyong Enoh zich zaterdag ook weer bij de selectie. De van Ajax Cape Town overgenomen middenvelder is nog niet in Nederland vanwege problemen met zijn papieren. Maar volgens Van Basten ‘zit er schot in de zaak’ en is de komst van de speler uit Kameroen aanstaande.

Evander Sno komt hoger dan Leonardo. Evander Sno komt hoger dan Leonardo.

Als alles vlekkeloos verloopt, kan Van Basten (op de blessuregevallen Gabri en Aissati na) zaterdag dus eindelijk weer over een complete selectie beschikken. Maar op de vrijdagtraining was het al weer een stuk drukker dan donderdag. Internationals Maarten Stekelenburg, Klaas Jan Huntelaar, Thomas Vermaelen en Jan Vertonghen, Dennis Rommedahl en Miralem Sulejmani mochten het donderdag nog kalm aan doen, maar deden vrijdag weer voluit mee. Ook tijdens de grote afsluitende partij.

De aanwezige spelers maakten vrijdag ook voor het eerst kennis met de nieuwe grasmat in de ArenA. ,,Het veld lag er mooi bij”, constateerde Van Basten. Zaterdag werkt Ajax de laatste training af voorafgaand aan de competitiewedstrijd met Roda JC. Die oefensessie begint om 11.00 uur en vindt gewoon weer plaats op het trainingsveld naast het stadion.

Marco van Basten heeft zijn groep bijna weer compleet. Marco van Basten heeft zijn groep bijna weer compleet.
Leonardo gaat het duel aan met Thomas Vermaelen, die vrijdag weer voor het eerst na de interlandperiode meetrainde. Leonardo gaat het duel aan met Thomas Vermaelen, die vrijdag weer voor het eerst na de interlandperiode meetrainde.