Menu
Ajax O11 wint op overtuigende wijze Jany van der Veen-toernooi

Ajax O11 wint op overtuigende wijze Jany van der Veen-toernooi

Ajax O11 heeft zich gekroond tot de winnaar van het Jany van der Veen-toernooi. De ploeg van Dennis de Haan rekende op het jaarlijkse evenement in de finale met af met FC Utrecht (6-0). Het toernooi verliep voorspoedig voor de talenten, want O11 verloor geen wedstrijd.

De basis werd al gelegd in de groepsfase. De Amsterdammers zaten in een poule met FC Utrecht, Club Brugge en KAA Gent. Hierin behaalde de ploeg van De Haan 7 punten. Van Utrecht en Gent werd gewonnen en tegen Brugge werd er gelijkgespeeld. In de halve finale nam Ajax het op tegen PSV en dat bleek een eenvoudig klusje. De Eindhovenaren werden met 7-1 verslagen. In de eindstrijd kwam O11 de Utrechters weer tegen en ook dit duel werd met ruime cijfers gewonnen: 6-0.

Trainer De Haan was na afloop erg blij met de toernooiwinst. "De eerste wedstrijden speelden we nog niet zo goed, maar ik vond wel dat we in het toernooi groeiden. In de halve finale tegen PSV en de finale tegen FC Utrecht haalden we ons gewenste niveau."

"Ik heb over het algemeen een aanvallend en goed Ajax gezien. Daarnaast heb ik genoten van het plezier van de spelers onderling. Als er gescoord werd, vierden ze het met elkaar. Dat was erg mooi om te zien."

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Jasper Ruhé