Menu
Ajax O15 wint Supercup bij Feyenoord

Ajax O15 wint Supercup bij Feyenoord

Ajax O15 heeft de Supercup gewonnen. In Rotterdam eindigde de strijd tegen Feyenoord in een 4-6-overwinning voor het team van trainer Peter van der Veen.

Ajax O15 is een team dat in de kern al jaren met elkaar speelt. ,,Ze kennen elkaar door en door", constateert de trainer. ,,Dat merk je in het veld ook. Het ziet er verzorgd uit en ze gunnen elkaar ook wat. Als iemand alleen op de keeper afloopt en iemand is meegelopen dan wordt er afgespeeld. Ze kunnen het goed met elkaar vinden. Vorig jaar bij de C2 werden ze kampioen."

En nu dus een leeftijdscategorie hoger beginnen met het winnen van de Super Cup tegen Feyenoord. 'Een dikverdiende overwinning', noemde de trainer de eclatante 4-6-zege. Dat het verschil uiteindelijk maar twee doelpunten was, was niet geheel conform de verhoudingen. ,,Wij waren over de hele wedstrijd dominant en de betere ploeg. We kwamen dan ook op een 1-4-voorsprong."

Foutjes laatste linie
Bij de stand 2-5 werden individuele fouten in de laatste linie gelijk afgestraft waardoor er nog een 4-5-tussenstand op het scorebord verscheen. Maar Ajax maakte er alsnog 4-6 van. ,,Echt spannend werd het nooit", aldus Van der Veen. ,,Daarvoor waren we beter. We hebben heel veel gecreëerd, hadden er nog wel vier bij kunnen maken en zijn tevreden over het spel."

Sontje Hansen (2x), Kenneth Taylor (2x), Naci Unuvar en Nouri Emre scoorden de doelpunten voor Ajax.

Mooie duels op Varkenoord, het jeugdcomplex van Feyenoord.
Mooie duels op Varkenoord, het jeugdcomplex van Feyenoord.
Aanvoerder Kenneth Taylor krijgt de Cup uitgereikt.
Aanvoerder Kenneth Taylor krijgt de Cup uitgereikt.

Ajax O15 is klaar voor de competitie. ,,Onze doelstellingen zijn dat we om alle prijzen meestrijden, competitie, beker en Supercup. Die laatste hebben we al gehaald. Het ziet er goed uit!", aldus een contente oefenmeester.

Tekst en foto's: Ajax.nl