Menu
Ajax O17 bekroont topjaar met kampioenschap

Ajax O17 bekroont topjaar met kampioenschap

Het is een prachtig jaar voor Ajax O17. Na het winnen van de ABN AMRO Future Cup werd zaterdag ook het landskampioenschap binnen gesleept. De ploeg van trainer Gery Vink had aan een 1-1 gelijkspel tegen Vitesse O17 genoeg om de schaal in ontvangst te nemen.

De wedstrijd kende een droomstart voor de thuisploeg, dat bij winst of een gelijkspel kampioen van de O17 divisie zou zijn. Jürgen Ekkelenkamp verraste de defensie van Vitesse met een actie in de diepte. Oog in oog met Vitesse-doelman Niels van Hooff maakte hij het verfijnd af. Ekkelenkamp dacht niet lang daarna zijn tweede te maken maar zijn vurige poging met links werd ditmaal wél gekeerd door de doelman.

Kampioensdruk
De bezoekers wisten de wedstrijd rond de twintigste minuut te keren. Na balverlies van Jurriën Maduro zag Liam Van Gelderen zich genoodzaakt om de aanval van Vitesse in het strafschopgebied te onderbreken met een tackle. Leidsman Oolders wees resoluut naar de stip. Acheffay Hicham zette doelman Daan Reiziger op het verkeerde been en zorgde zo voor de gelijkmaker. Na de treffer van Vitesse leek Ajax O17 wat bevangen door kampioensdruk. De Arnhemmers kwamen steeds beter in de wedstrijd en dit resulteerde in enkele gevaarlijke momenten voor het doel van Reiziger.  

Rust! Ajax 017 staat op 1-1 tegen Vitesse O17, bij deze stand is het kampioenschap binnen. #AjaxO17 pic.twitter.com/2CXGeU7sgT

— AFC Ajax (@AFCAjax) 29 april 2017


De scherpte was bij het ingaan van de tweede helft weer aanwezig bij de Ajacieden.
Quinten Maduro kopte al vroeg in het tweede bedrijf op de paal en luttele minuten later raakte Giovanni De la Vega de lat. Aan alles bleek dat O17 kampioen wilde worden met een zege. Toch bleef de wedstrijd door de gelijke stand ongemeend spannend. Vitesse bleef loeren op de counter en er ontstonden ook voor de bezoekers nog enkele kansen. Reiziger toonde zich een bekwaam doelman en was in de slotfase belangrijk voor zijn ploeg door enkele hoge ballen uit de lucht te plukken.

Na de spannende slotfase floot de scheidsrechter voor het laatst en vulde het veld van de Toekomst zich met juichende O17-spelers. Na afloop sprak trainer Gery Vink zijn groep gepassioneerd toe en niet veel later hield aanvoerder Sven Botman de schaal omhoog. Het seizoen van Ajax O17 kende zijn ups en downs maar uiteindelijk is alles op zijn plek gevallen.

Afgelopen! Ajax O17 kroont zich tot kampioen! #Ajax O17 pic.twitter.com/YJdBvqFcpO

— AFC Ajax (@AFCAjax) 29 april 2017

Opstelling Ajax O17: Reiziger; J. Maduro, Van Gelderen, Botman, Dest, Aberkane (40.Farcas), Sint, Q. Maduro (66. Margaret), De la Vega ( 75. LIansana), Ekkelenkamp, Gravenberch (56. Brobbey).

Tekst en beeld: Ajax.nl/Lars Mulder