Menu
Ajax O17 doet goede zaken tegen Benfica

Ajax O17 doet goede zaken tegen Benfica

Ajax O17 heeft tegen Benfica O17 (0-1) zeer goede zaken gedaan in de poulefase van de Future Cup. Vleugelaanvaller Giovanni De La Vega schoot Ajax in de 23ste minuut naar de overwinning én plek twee in de poule.

Ajax O17 wist wat het te doen stond, want het tweede duel van de groepsfase kon direct worden betiteld als een sleutelduel. De ploeg van Gery Vink sprokkelde bij de eerste wedstrijd namelijk een punt, terwijl tegenstander Benfica overtuigend de volle buit pakte tegen Juventus (3-1).

Bij de Amsterdammers was er een basisplek ingeruimd voor Richonell Margaret. De rappe vleugelaanvaller liet in het begin van de wedstrijd direct van zich gelden met twee gevaarlijke pogingen, die helaas voor hem, naast het doel van Benfica-goalie Alexandre Penetre rolden.  

De basiself van Onder17 tegen Benfica.
De basiself van Onder17 tegen Benfica.
Het goudhaantje van de tweede wedstrijd: Giovanni de la Vega.
Het goudhaantje van de tweede wedstrijd: Giovanni de la Vega.
Liam van Gelderen wordt fel op de huid gezeten.
Liam van Gelderen wordt fel op de huid gezeten.
Richonell Margaret hoopt op fout Portugese keeper.
Richonell Margaret hoopt op fout Portugese keeper.

De La Vega
Het toegestroomde publiek leefde mee met de jongelingen, want de hunkering naar het eerste toernooidoelpunt van Ajax werd steeds groter. Giovanni De La Vega gaf in de 23ste minuut gehoor aan deze wens. De linksbuiten kreeg rand zestien een afvallende bal voor zijn voeten en haalde met zijn rechter verwoestend uit, eindelijk was daar de treffer voor Ajax: 0-1.  

Benfica hoopte via invaller Rodrigo Conceicao iets te forceren. De lange centrumspits fungeerde als aanspeelpunt tussen zijn creatieve teamgenoten. De Ajax-verdediging was ondanks zijn imposante verschijning niet onder de indruk. De Portugese counters werden meermaals onschadelijk gemaakt, mede door sterk spel van Mitchell Bakker en Sven Boltman. 

Stand poulefase
De Ajacieden hielden stand en pakten drie belangrijke punten in de strijd om kwalificatie voor de kruisfinales. Op het andere veld won JLeague overtuigend van Juventus (3-0), waardoor Ajax O17 nu op plek twee staat in de poulefase, achter de Japanners.

Benfica O17 – Ajax O17  0-1 (0-1) 23. De La Vega 0-1

Opstelling Ajax O17: Reiziger; Dest, Van Gelderen, Botman, Bakker; J. Maduro, Aberkane, Gravenberch; Margeret, Sint (48. Schon), De La Vega.

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst