Menu
Ajax O17 wint Super Cup na zinderend slot

Ajax O17 wint Super Cup na zinderend slot

Ajax O17 heeft zaterdag op karaktervolle wijze de eerste prijs van het seizoen veroverd. De ploeg van trainer Gery Vink kwam in de Super Cup tegen Feyenoord O17 in de blessuretijd van de verlenging langszij (2-2) en toonde zich vervolgens de in strafschoppenserie het koelbloedigst. Na de reguliere speeltijd was het 1-1.

De Ajacieden kenden een droomstart en kwamen via Brian Brobbey al na 4 minuten op voorsprong. De doelpuntenmaker was in de eerste tien minuten nog bij een drietal dreigende momenten betrokken, maar wist de score niet uit te bouwen. Gedurende de eerste helft kwam Feyenoord steeds beter in de wedstrijd. Met kunst- en vliegwerk en goede reddingen van doelman Daan Reiziger leek Ajax stand te houden, maar de verdiende gelijkmaker viel op slag van rust alsnog. 

Het is rust bij Super Cup Saturday part 1️⃣: Ajax O17 - Feyenoord O17 staat 1-1.

De openingstreffer van Brian Brobbey ⬇️ pic.twitter.com/PoeCaOeAHT

— AFC Ajax (@AFCAjax) 26 augustus 2017

In de tweede helft had de wedstrijd een veel minder open karakter en waren de kansen spaarzaam. Ryan Gravenberch had het duel kunnen beslissen, maar zijn lob ging over. Een verlenging van 2x12,5 minuut bleek onvermijdelijk. Daarin kwam Feyenoord al na zes minuten op voorsprong.

Ontlading bij Liam van Gelderen. Zijn ploeg is zojuist op 2-2 gekomen.
Ontlading bij Liam van Gelderen. Zijn ploeg is zojuist op 2-2 gekomen.
En feest bij het hele team.
En feest bij het hele team.

Ajax stond voor een lastige opdracht. Een slotoffensief werd ingezet, eentje die ondanks de nodige kansen zonder resultaat leek te blijven. Maar in de verlenging van de blessuretijd was daar Terrence Douglas die de bevrijdende 2-2 binnenwerkte. Ajax had het momentum te pakken en trok dat door in de strafschoppenserie. De Amsterdammers wisten zelf alle vier de penalty's te benutten, terwijl Feyenoord tweemaal miste.

Lees ook: Super Cup deceptie voor debuterende Heitinga

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Gerard van Hees