Menu
Ajax O19 beslist mini-Klassieker in slotfase

Ajax O19 beslist mini-Klassieker in slotfase

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag met 3-1 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Feyenoord. De ploeg van Aron Winter kwam in Rotterdam op achterstand, maar rechtte via een doelpunt van Noa Lang de rug. Topscorer Kaj Sierhuis sloeg in de slotfase van de wedstrijd twee keer toe en bezorgde zijn ploeg drie essentiële punten.

Het begin van de wedstrijd was zoals het een mini-Klassieker betaamt: felle duels werden uitgevochten en het massaal toegestroomde publiek zag binnen tien minuten twee potentiële penalty’s weggewuifd worden door scheidsrechter Van Lierop. Zowel Feyenoord-middenvelder Niels Butter als Ajax-aanvaller Ché Nunnely kregen na twee valpartijen geen gehoor bij de leidsman. 

Sneltreinvaart 
Het spel golfde in hoog tempo heen en weer, beide ploegen kregen mogelijkheden, maar het waren de Feyenoorders die hun eerste corner direct promoveerden tot het openingsdoelpunt. Nigel Robertha gleed een voorzet in de korte hoek van het Ajax-doel en zorgde voor een vreugde-explosie op Varkenoord. 

De Ajacieden raakten na de tegenslag niet in paniek, in tegendeel zelfs, want drie minuten later maakte Noa Lang met een bekeken schuiver al de gelijkmaker. Het duel zoefde in sneltreinvaart af naar rust, de overtredingen stapelden zich op en beide ploegen konden maar moeilijk momenten van rust, controle of kalmte vinden. 

Rode kaart 
Feyenoord moest het in tweede helft doen zonder Tyrell Malacia. De jongeling ontpopte zich vlak voor rust tot schlemiel, toen hij na een vermeende trappende beweging een rode kaart ontving. De man-meer-situatie van Ajax leidde vanaf de zeventigste minuut tot een grote omsingeling van het  Rotterdams strafschopgebied, maar tot gevaarlijke kansen kwam het lange tijd niet. 

Met het inbrengen van Reda Boultam en Martijn Kaars hoopte Ajax-coach Winter het belangrijke doelpunt te forceren. Dat lukte bijna via Ché Nunnely, maar zijn poging ging rakelings over het doel van Bijlow. Het was uiteindelijk Ajax’ topscorer Kaj Sierhuis die met twee doelpunten in de slotfase (penalty en kopbal) zorgde voor groot feest bij de Amsterdammers. 

Feyenoord O19 - Ajax O19: 1-3 (1-1) 

Scoreverloop: 19. Robertha 1-0, 22. Lang 1-1, 86. Sierhuis 1-2, 88. Sierhuis 1-3. 

Opstelling Ajax O19: De Lange; Ter Heide (67. Boultam), Doekhi, Kemper, Bakboord; D. De Wit (74. Kaars), Matuwsiwa, Lang; Nunnely (83. Struijk), Sierhuis, Lopez (45. Flemming)

Tekst: ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl