Menu
Ajax O19 dankt Ünüvar en houdt titel in zicht

Ajax O19 dankt Ünüvar en houdt titel in zicht

Ajax O19 heeft woensdagavond in het uitduel met Sparta Rotterdam goede zaken gedaan in de strijd om de titel. Door een treffer van Naci Ünüvar in blessuretijd werd een 1-2-zege uit het vuur gesleept en het gat met koploper Feyenoord verkleind tot 1 punt. Komende zaterdag wordt in een onderling duel tussen Ajax O19 en Feyenoord beslist wie er op de laatste speeldag kampioen wordt.

De wedstrijd van zaterdag is alleen bij te wonen voor personen die in het bezit zijn van een wedstrijdticket voor deze wedstrijd. Helaas zijn er geen tickets meer beschikbaar.

Geen Heitinga, debuut Rensch
De hoogste jeugdploeg van Ajax moest het in Rotterdam zonder coach John Heitinga doen. Hij begon woensdag aan zijn cursus UEFA Pro. Frank Peereboom en assistent Richard Knopper vervingen hem. Een opvallende aanwezige in de basiself was Devyne Rensch (16). De kersvers Europees kampioen startte in de basis en maakte zodoende zijn debuut voor Ajax O19.

Het spel golfde vanaf het begin op en neer. Na kansen aan beide kanten was het Ünüvar die Ajax O19 na 22 minuten op voorsprong bracht. Hij omspeelde de keeper en kon eenvoudig binnenschuiven: 0-1. Niet veel later had hij ook de 0-2 op de voet, maar zijn schot vanaf dichtbij werd goed gepakt door de doelman.

‘JAAAAAA!’ �� #AjaxO19 #spaaja pic.twitter.com/PZWUB6xu3K

— AFC Ajax (@AFCAjax) 22 mei 2019

Doelpunt in blessuretijd
De Ajacieden hadden het de tweede helft een stuk lastiger met de thuisploeg, die fel uit de kleedkamer kwam. Na veel druk op het doel van Ajax-sluitpost Daan Reiziger was het in de 76e minuut raak voor Sparta. Mohammed Tahiri bracht de 1-1 op het scorebord.

Bij een 1-1-gelijkspel hadden de Ajacieden zaterdag aan een zege op Feyenoord genoeg voor de titel, maar Ünüvar zorgde in blessuretijd voor het extra goede gevoel richting de mini-Klassieker. Hij schoot een vrije trap binnen en sleepte de 3 punten uit het vuur.

TEAM!
TEAM!

Scoreverloop Sparta O19 - Ajax O19: 22. Ünüvar 0-1, 75. Tahiri 1-1, 90+3. Ünüvar 1-2.

Opstelling Ajax O19: Reiziger; Kasanwirjo, J. Timber, Rensch, Salah-Eddine (70. Douglas); Taylor, Q. Timber, Llansana; Hansen (70. Pinas), Brobbey (84. Regeer), Ünüvar.

Lees ook: Ajax O9 kampioen na monsterzege: 'Enorme stappen gemaakt'
Bekijk ook:
De Ligt: 'Deze had ik nog niet in de prijzenkast'

Tekst en beeld: Ajax.nl