Menu
Ajax O19 drukt gaspedaal opnieuw in, ditmaal Vitesse slachtoffer

Ajax O19 drukt gaspedaal opnieuw in, ditmaal Vitesse slachtoffer

Een week voor de topper tegen PSV O19 heeft Ajax O19 een prima uitzege geboekt. Op bezoek bij Vitesse O19 zegevierde de ploeg van John Heitinga met 2-6. Halverwege leidden de Ajacieden met 1-2 door 2 goals van Brian Brobbey. Vitesse kwam terug tot 2-2, maar daarna drukte Ajax O19 het gaspedaal in. Het was smullen waarbij vooral het slotakkoord, een omhaal van invaller Danilo Pereira, op lof kon rekenen.

,,De eerste helft was heel matig van onze kant", aldus Heitinga na afloop van de wedstrijd. ,,Een aantal jongens gaf niet thuis en dat hebben ze te horen gekregen tijdens de rust. Na 50 minuten begon ik te genieten van ons spel. Het is een compliment waard dat de jongens toch weer een grote score hebben neergezet."

Doelpuntenstorm
Voor het vlaggenschip van de jeugd zijn het doelpuntrijke weken. Twee weken geleden werd met 2-7 gewonnen bij ADO Den Haag, waarna ook tegen NEC/FC Oss een zevenklapper volgde: 7-0.

85. Wow! Pereira maakt er met een omhaal 2-6 van! Brazilian Ronaldo? 😉#AjaxO19 #vitaja pic.twitter.com/MIHdY96XTp

— AFC Ajax (@AFCAjax) 14 april 2018

En ook in Gelderland was het weer genieten geblazen in aanvallend opzicht. Met de vorm van Ajax O19 lijkt het dus wel snor te zitten. Dat is een geruststellend teken in aanloop naar de kraker tegen PSV. De Eindhovenaren wonnen ook, van Utrecht, en hebben 2 punten verliespunten minder.

Ajax O19 kende op Papendal een droomstart. Al in de 2e minuut zorgde Brobbey voor de openingstreffer. De spits volleerde een voorzet van Sergino Dest fraai binnen: 0-1.

Duel in evenwicht
Vervolgens kantelde de wedstrijd wat in het voordeel van Vitesse. Ajax had het meeste balbezit, maar op de tegenstoot waren de grootste kansen voor de opponent. De gelijkmaker van Richie Musaba na 20 minuten spelen kwam dan ook niet uit de lucht vallen.

Beide ploegen leken met een gelijke stand te gaan rusten, maar Brobbey besliste bij het sluiten van de markt anders: 1-2.

45. GOAL #AjaxO19: 1-2! Brian Brobbey strikes again! 💥#vitaja pic.twitter.com/beYqmwrrZG

— AFC Ajax (@AFCAjax) 14 april 2018

Ook de tweede helft kende een zeer doelpuntrijk karakter, vooral het 1e kwartier. Via Musaba kwam Vitesse voor de 2e keer op gelijke hoogte, maar Ajax toonde zich geenszins aangeslagen. Het antwoord was zo'n 7 minuten later zeer krachtig met 2 goals binnen een minuut. Eerst rondde Jurgen Ekkelenkamp een aanval over links knap af, waarna Sergino Dest van afstand voor de 2-4 zorgde.

Schitterende omhaal
De pret was, vanuit Amsterdams perspectief, nog niet op. Het mooiste moest eigenlijk nog komen en kwam van invaller Pereira. Zijn 1e goal was wellicht wat fortuinlijk, maar het slotakkoord juist van grote schoonheid. Met een fraaie omhaal bepaalde de Braziliaan de eindstand op 2-6.

Vitesse O19 - Ajax O19 2-6 (1-2). 2. Brobbey 0-1, 20. Musaba 1-1, 44. Brobbey 1-2, 48. Musaba 2-2, 55. Ekkelenkamp 2-3, 56. Dest 2-4, 77. Pereira 2-5, 85. Pereira 2-6

Basisopstelling Ajax O19: El Maach; Dest, Van Gelderen, Botman, Kemper; Ter Heide (59. Pereira), Ekkelenkamp (78. J. Maduro), Gravenberch; Ylätupa, Brobbey (79. Kaars), Kühn. (59. Schön)

Lees ook: Highlights Ajax O17 - NEC / FC Oss O17

Tekst en beeld: Ajax.nl