Menu
Ajax o/19 en o/18 van start

Ajax o/19 en o/18 van start

De spelers van Ajax A1 (Onder 19) en Ajax A2 (Onder 18) zijn deze week aan het nieuwe seizoen begonnen. De A-junioren van Ajax werkten dinsdag voor het eerst een volledige training af. Onder leiding van Orlando Trustfull (o/19) en Gery Vink (o/18) werd de eerste stap gezet richting een druk jaar waarin naast competitie- en bekervoetbal ook Europees voetbal op het programma staat.

Zowel de eerste- als tweedejaars A-junioren beschikken dit seizoen over een nieuwe trainer. De nieuwe trainers zijn echter zeker geen onbekenden binnen Ajax. Orlando Trustfull had de afgelopen twee seizoenen de B1 en eerder de C2 onder zijn hoede. Gery Vink was voor zijn periode bij Jong Ajax al eens eerder coach van de A2.

Ajax Onder 19 speelt dit seizoen in de nieuwe Youth League van de UEFA. Deze Europese competitie heeft hetzelfde deelnemersveld als de UEFA Champions League. Ajax Onder 18 neemt deel aan de NextGen Series, de competitie waarin Ajax twee seizoenen geleden tot de finale reikte.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Ook voor Ajax Onder 19 is het seizoen begonnen. Ook voor Ajax Onder 19 is het seizoen begonnen.
Damon Mirani (midden) werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot Talent van de Toekomst. Damon Mirani (midden) werd afgelopen seizoen uitgeroepen tot Talent van de Toekomst.
Gery Vink was als altijd gedreven tijdens de training. Gery Vink was als altijd gedreven tijdens de training.
Jordy Bruijn aan de bal tijdens de training van Ajax o/18. Jordy Bruijn aan de bal tijdens de training van Ajax o/18.
Gery Vink spreekt zijn spelers toe. Links Arturo ten Heuvel, rechts Wim Jonk. Gery Vink spreekt zijn spelers toe. Links Arturo ten Heuvel, rechts Wim Jonk.
Elton Acolatse (gele hesje) tijdens de training van Ajax Onder 19. Elton Acolatse (gele hesje) tijdens de training van Ajax Onder 19.
Richard Witschge was ook bij de training van Onder 19 aanwezig. Richard Witschge was ook bij de training van Onder 19 aanwezig.