Menu
Ajax O19 heer en meester in Heerenveen

Ajax O19 heer en meester in Heerenveen

Ajax O19 heeft zaterdagmiddag indruk gemaakt in Heerenveen. De ploeg gooide met vier doelpunten in de eerste helft het duel in het slot. Het team van trainer John Heitinga oogde zelfverzekerd en kwam via doelpunten van Danilo Pereira (2), Sebastian Pasquali en Jurgen Ekkelenkamp (2) uiteindelijk tot 1-5.

Vier nieuwe namen prijkten op het wedstrijdformulier van Ajax. Dean Solomons en Lea Thethani kwamen over van Ajax Cape Town, terwijl Ryan Gravenberch en Jord Ruijgrok oorspronkelijk bij O17 spelen. Deze talenten mochten voor het eerst ruiken aan de hoogste jeugdploeg. 

Ajax ruikt bloed
Ajax O19 liet vanaf minuut één zien waarom dit team de koploper van de hoogste divisie is. De Amsterdamse ploeg zorgde voor eenrichtingsverkeer naar het doel van Heerenveen. Binnen vier minuten was het al raak. Danilo Pereira controleerde een voorzet van Ché Nunnely en schoot gemikt binnen: 0-1. 

De coach van Heerenveen wilde dat zijn ploeg druk ging zetten, maar na het vroege doelpunt kroop er twijfel in zijn team. Ajax rook bloed en profiteerde via Pasquali van de afwachtende houding. De Australiër schoot een afvallende bal hard tegen de touwen. 

Dubbeltreffer Ekkelenkamp
Na de 0-2 ging het hard op Sportpark Skoatterwâld. Dat was voor een groot deel te danken aan Ekkelenkamp. De middenvelder koos twee keer goed positie in het strafschopgebied, en schoot twee keer ijzig kalm binnen. Hij en zijn teamgenoten gingen rusten met een 0-4-tussenstand op het bord. 

45. We zijn weer begonnen. @Johnheitinga voert een wissel door. Thethani vervangt Bakboord. Zijn debuut voor #AjaxO19! ❌❌❌#heeaja pic.twitter.com/1XPLwRCvCe

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 23, 2017

Na rust maakte Thethani zijn debuut voor Ajax O19. Hij kwam in het veld voor Navajo Bakboord. De Zuid-Afrikaan stond koud in het veld toen Heerenveen via John Iredale terugkwam op 1-4. De Friese blijdschap was van korte duur, want twee minuten later tekende Pereira voor de 1-5. Hij werkte een lage voorzet van Mitchell Bakker in het doel. 

Debutanten
Heitinga koos ervoor om na Thethani ook Solomons en Gravenberch te laten debuteren. Met deze drie nieuwelingen in het veld werd de jacht op de 1-6 voortgezet, maar pech en slordigheden stonden meer doelpunten in de weg. Het resulteerde in een dikverdiende 1-5-overwinning. 

�� T A L E N T!

Gravenberch, Thethani en Solomons debuteerden voor #AjaxO19! ��#heeaja pic.twitter.com/p64ObyRZCR

— AFC Ajax (@AFCAjax) September 23, 2017

Ajax O19 heeft één dag om na te genieten en het lichaam te laten herstellen, want maandagochtend vertrekt de selectie alweer naar Zweden. Daar begint de UEFA Youth League met een heenwedstrijd tegen Hammarby. Hopelijk een van de vele duels die het team in het Domestic Champions Path zal gaan spelen. 

Scoreverloop: 4. Pereira 0-1, 13. Pasquali 0-2, 30. Ekkelenkamp 0-3, 35. Ekkelenkamp 0-4, 52. Iredale 1-4, 54. Pereira 1-5. 

Opstelling Ajax O19: El Maach, Bakboord (45. Thethani), Botman, Kemper, Bakker; Ekkelenkamp (56. Gravenberch), Ter Heide (72. Solomons), Pasquali; Nunnely, Pereira, Ylätupa (76. Schön) 

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Archieffoto: Ajax.nl/Gerard van Hees