Menu
Ajax O19 in voetbalgevecht niet voorbij AZ

Ajax O19 in voetbalgevecht niet voorbij AZ

Ajax O19 is in een boeiend voetbalgevecht met AZ O19 niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel. Via een penalty van Kaj Sierhuis kwamen de Ajacieden nog wel op voorsprong, maar door een doelpunt van Ferdy Druijff was dat niet genoeg voor de volle buit.

Na het beginsignaal was het Ajax O19 dat met aanvallend spel de betere ploeg was. De grootste kans was voor Ajacied Ché Nunnely, die na een hakje van collega-aanvaller Kaj Sierhuis, de bal op de lat schoot. „Zijn we wel wakker AZ?!'', galmde het vanaf de AZ-bank over het veld. 

Penalty’s
Geen veldspeler, maar juist Ajax-doelman Jeffrey de Lange leek het meeste bij de les. De goalie redde de thuisploeg door een strafschop van AZ, na een ongelukkige sliding van Navajo Bakboord, uit de hoek te vissen. Na vele kansen bleef de stand steken op 0-0.

Het spreekwoord: 'als het doelpunt niet aan de ene kant valt, dan valt die aan de andere', berustte op Sportpark de Toekomst op de waarheid. Óók Ajax O19 kreeg een strafschop toegewezen na een charge op Nunnely. Topscorer Sierhuis wist wel raad met het buitenkansje en bracht de 1-0 op het scorebord. 

45. Het is rust bij #ajaaz. Beide ploegen kregen een strafschop toegewezen, maar alleen #AjaxO19 wist te profiteren: 1-0. pic.twitter.com/ZQagmEn7uN

— AFC Ajax (@AFCAjax) 4 maart 2017

Gelijkmaker
Na rust raakte AZ-aanvaller Teun Bijleveld in een ultieme poging voor de bal hard het lichaam van Ajax-doelman De Lange. Tot ieders verbazing klonk er geen fluit waardoor Ferdy Druijff de daaropvolgende voorzet makkelijk in het doel kon koppen. Ondanks vele protesten vanuit het Ajax-kamp bleef het arbitrale duo bij zijn beslissing: 1-1. 

De Ajacieden stelden alles in het werk om de drie punten alsnog naar Amsterdam te halen. Het gevolg was een groot slotoffensief waarbij de ingevallen Zian Flemming tweemaal dichtbij een treffer was, maar beide pogingen vlogen rakelings over het vijandelijke doel. Na het eindsignaal was de teleurstelling dan ook groot bij de Ajacieden. 

Competitie en Youth League
Ajax O19 verbaast in Europa vriend en vijand, echter verloopt het in de landelijke competitie een stuk moeizamer. De jeugdploeg was voor de winterstop oppermachtig, maar moet zich in de kampioenscompetitie met zeven punten uit vier duels voorlopig schikken in de rol als achtervolger.

90. Afgelopen! #AjaxO19 wint met 3-0 van Dynamo Kiev en plaatst zich voor de kwartfinales van de @UEFAYouthLeague. Toppers! 🏆✨ #UYL #ajadyn pic.twitter.com/1Yg6SwS1YX

— AFC Ajax (@AFCAjax) 21 februari 2017

Het vizier van de jongelingen gaat linea recta weer op scherp, want komende woensdag stond al een geruime tijd met dikke stift omcirkelt in de agenda. De Ajacieden trekken dan in het Estadio Alfredo Di Stéfano ten strijde tegen Real Madrid in de kwartfinale van de UEFA Youth League. 

Scoreverloop: 29. Sierhuis 1-0 (pen), 50. Druijff 1-1. 

Opstelling Ajax O19: De Lange; Bakboord, Sidoel, Kemper, Bakker (78. Ter Heide); D. De Wit, Matusiwa, Lang (80. Kaars); Nunnely, Sierhuis, Lopez (65. Flemming) 

Tekst: Ajax.nl/Sven Koeneman
Foto: Ajax.nl/ Gerard van Hees